Se topesc în gură – Iată rețeta celor mai delicioase cornulețe cu gem – Pentru a pregăti cornulețe cu gem după această rețetă, veți avea nevoie de următoarele produse..
Ingrediente: 150 g unt rece (de la frigider) cu 80% grăsime / 500 g făină / 2 ouă / 150 ml lapte / 80 g zahăr / 7 grame drojdie uscată / un borcan de gem sau magiun pentru umplutură.
Cum se prepară? Laptele se incălzeste si se dizolvă in el drojdia impreună cu o lingurită de zahăr, se acoperă cu un prosop si se lasă să crească 5-10 minute. Intr-un bol adânc se cerne făina şi se adaugă laptele cu drojdia.
Peste făină se dă prin răzătoare untul rece si se amestecă bine cu făina pană se transformă in fărâmituri de aluat.
Separat intr-un bol mixați ouăle cu zahăr până compoziția devine pufoasă. Ouale se adaugă peste făina si se frămantă aluatul, pană devine elastic. Inainte de a fi intins pe blatul de lucru aluatul pregătit se lasa să se odihnească 15 minute.
Presarati făina pe blatul de lucru si cu ajutorul unui sucitor întindeți aluatul într-un cerc cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Tăiați-l in triunghiuri.
- Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
- Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
- Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
- Ceaiul natural care reduce acidul uric și detoxifică articulațiile în doar trei zile – vezi cum se prepară!
- Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
- Noua regulă pentru pensionarii care primesc pensia pe card – ce trebuie făcut lunar pentru a evita reducerea sumei
Ungeți aluatul cu gem şi rulați cornulețele. Cornuletele obtinute se asează intr-o tavă tapetată cu făina de copt, se ung cu gălbenuș şi lapte şi dați-le la cuptor, în cuptorul preîncălzit la temperatura 180 grade Celsius, timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos. Vă dorim poftă bună!
”Dacă și tu iubești dulciurile, distribuie această rețetă în grupurile din care faci parte”

















