„Asa ceva este inacceptabil, sa pui un copil sa cerseasca la -10°C cu fundul pe beton” Ce a spus aceasta fetita din Vaslui cand a fost intrebata cine a pus-o sa cerseasca intrece orice imaginatie:

O fetiță de nici 10 ani a fost obligată de mama ei să cerșească, la -10 grade, în fața unui magazin din Vaslui, pentru a-i înduioșa pe clienții care își făceau cumpărăturile. Un elev a observat-o și i-a făcut o poză. Pentru că i-a fost milă de ea, adolescentul a sunat la poliție și a reclamat cazul, dar spune că nu a venit nimeni. Băiatul a postat imaginea cu fetița pe Facebook, iar internauții i-au criticat pe părinți, dar și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

„Asa ceva este inacceptabil, sã pui un copil sã cerseascã la -10°C cu fundul pe beton. Poza a fost fãcutã în fata magazinului Vascar de pe strada Traian, fetita a spus ca a fost pusã de mama ei, pe care a spus cã o cheamã Lili, si era înghetatã bocnã”. ”, a scris adolescentul în dreptul pozei. Internauții s-au arătat revoltați de cazul micuței și nu înțeleg de ce polițiștii nu se implică în astfel de cazuri.

„Se cerseste pentru ca lumea inca da bani. Nu mai vreti sa vedeti copii cersind? NU MAI DATI BANI! Daca totusi vreti sa dati ceva, dati exclusiv haine si alimente”, „Întotdeauna vor transforma alimentele și hainele in bani ptr ce le trebuie părinților: băutură și țigări! Ar trebui să apelăm la organele abilitate!”, „Părinții trebuie reeducați! Apreciez foarte mult faptul că postarea este a unui elev de liceu,care merită tot respectul nostru ptr implicarea civică!sigur i-a dat și un bănuț,dar,după cum spune a sunat și la Poliție!deci nu a simțit că dacă i-a dat un bănuț a ajutat suficient acel copil!”, au reacționat utilizatorii Facebook.