Adevărul nespus despre ciupercile Champignon din supermarketuri. Le consumi frecvent fără să știi asta!
Ciupercile Champignon sunt foarte căutate de persoanele care țin cure de slăbire, de vegetarieni, dar și de un număr mare de consumatori în perioadele de post. O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta își poate extrage energia necesară. Puțini însă știu cum să le prepare corect pentru ca aceste alimente să nu-și piardă proprietățile benefice.
Beneficiile ciupercilor Champignon
Fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos.
- Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
- Cele 3 electrocasnice care vor fi interzise definitiv din 2025. Majoritatea românilor le au în casă!
- Blocul Național Sindical, mesaj dur către președintele Nicușor Dan: „O Românie onestă se construiește împreună cu lucrătorii, nu doar cu partidele și patronatele”
- Lege pentru românii care locuiesc la casă și au câini în curte! Proprietarii pot primi amendă de 500 de lei
- Se renunță la garanția de 50 de bani în magazine! Modificare importantă în sistemul de returnare a ambalajelor – ce vor primi clienții
- Întâlnire crucială în cazul Teodorei Marcu: Alex Marcu și fosta soție a lui Robert Lupu, față în față!
Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că doar câteva ciuperci au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine (un puternic antioxidant), decât germenii de grâu și de patru ori mai mult decât ficatul de pui. În consecință, au capacitatea de a întări sistemul imunitar.
În același timp, Universitatea Hanyang din Coreea de Sud a descoperit că ciupercile pot scădea riscul de cancer la sân. Specialiștii susțin că șansele de a dezvolta tumori mamare sunt cu atât mai mici, cu cât consumul de ciuperci este asociat cu cel de ceai verde. Nutriționiștii, recomandă ciupercile în dieta și alimentația femeilor, dar și a bărbaților pentru a preveni cancerul de prostată, scrie unica.md.