Un belgian stabilit de 13 ani în România câștigă bani frumoși din ”aurul roșu” – așa este denumit șofranul, cel mai scump condiment din lume.
Vincent de Busson era militar în armată belgiană, dar provine dintr-o familie de agricultori. De când a venit la noi în țară a crescut vaci de lapte, apoi a cultivat legume, iar din 2013 are și o plantație de șofran, care îi aduce venituri de 22.000 euro pe hectar.
Conform digi24.ro, Vincent a adus bulbii de șofran din Belgia și și-a încercat norocul pe 200 de metri pătrați. Acum are nu mai puțin de 4000 de metri pătrați și vinde șofranul cu 110 lei pe gram în România.
- Misterele obiectelor găsite prin casă
- Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
- „Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
”Motivul principal pentru care am ales cultura de șofran este pentru că am căutat o cultură cu valoare de profit mare. Un al motiv pentru care am ales cultura de șofran este costul de transport relativ mic față de valoarea mărfii”, a declarat Vincent pentru digi24.ro.
El vinde șofran și în Belgia, cu 28 de euro gramul. Ca să ajungă aici, însă, a fost nevoit să facă o investiție serioasă. Primii bulbi au costat 17.000 de euro. Acum Vincent vinde chiar el bulbi, ca să ajute și alți agricultori din România.


















