Dacia Shifterossa, mașina uitată de români! Așa arată mașina care a făcut furori printre străini și pe care puțini o cunosc!

Dacia Shifterossa s-a fabricat pentru o scurtă perioadă la Mioveni. Această maşină era un Papuc 1304 Pick Up, cu volanul pe partea dreapta, şi se vindea mai mult în Marea Britanie.

Dacia Shifterossa avea un motor de 1.310 cmc. Se ştie că s-au produs 500 de unităţi din acest model, care au fost exportate în Marea Britanie și Japonia. Dacia Shifterossa poate fi admirată la întrunirile naționale Dacia Clasic.

Cifrele nu sunt exacte, însă aproximativ 500 de astfel de automobile au fost exportate în Marea Britanie și Japonia, două țări în care se circulă pe partea stângă. Doar două modele din istoria comunistă a Dacia au fost fabricate cu volan pe dreapta: Dacia Denem (Dacia 1310) și Dacia Shifterossa (Dacia 1410).

Se pare că mai există un singur model de Dacia Shifterossa „în viață”. Aceasta îi aparține unui român care a găsit mașina abandonată într-o curte din Marea Britanie și a restaurat-o pe banii lui. În ultima perioadă, singura Dacia Shifterossa poate fi admirată la întrunirile naționale Dacia Clasic, scrie playtech.ro. 

Iată in imaginile de mai jos cum arată Dacia Shifterossa:

 

CITEȘTE ȘI: A văzut o vacă pe drum și a scos imediat telefonul să o filmeze! Ce făcea animalul în timp ce o mașină mergea în față – Video impresionant!

O filmare deosebit de emoționantă a ajuns virală pe internet și a fost urmărită de o mulțime de oameni. Momentul în care o vacă aleargă disperată după o mașină care i-a luat puii de lângă ea a frânt inimile tuturor.

Clipul video a fost realizat de o organizație care se coupă cu îngrijirea animalelor. Reprezentanții organizației au susținut că nu e nicio diferență între sentimentul pe care îl are un om sau o vacă atunci când îi sunt luați copiii.

„Separarea la 24 de ore de la naștere duce la dezvoltarea legăturii dintre vacă și vițel și se reduce suferința provocată de separare. Vacile vor fi mult mai responsabile dacă este separată de vițel la patru zile după naștere decât ar fi după o zi sau șase ore de la naștere”, a indicat organizația, potrivit DailyMail.

sursa: antena3.ro

CITEȘTE ȘI: Secrete din spatele adoptiei facute de Dragos Bucur si Dana Nalbaru. Cei doi au fost ajutati de colegii de breasla pentru a reusi sa infieze cel de-al treilea copil al lor. „Printre cei care au facut recomandari s-a numarat si Papadopol”

Actorul Dragos Bucur si sotia lui, Dana Nalbaru au anuntat de curand ca familia lor are un nou membru, dupa ce au reusit sa adopte o fetita.

Din cate se pare, micuta a ajuns in atentia sotilor Bucur dupa ce artistul a descoperit-o in timpul filmarilor pentru emisiunea lui. Din acel moment, Dragos Bucur si Dana Nalbaru si-au dorit sa schimbe destinul acestei fetite nefericite, care, cel mai probabil, provine dintr-o familie cu probleme.

Putini sunt insa cei care si-au imaginat, zilele trecute, cand actorul a venit la premiera filmului “Hawaii”, insotit de sotia lui si cei trei copii ai lor, doi naturali si fetita infiata, ca procedurile de adoptie s-au desfasurat anevoios.

Desi au posibilitati financiare si o situatie foarte buna, sotii Bucur au fost infranati legilor in vigoare si sa respecte pas cu pas toate etapele obligatorii in cazul proceselor de adoptie.

Mai mult de atat, pentru a reusi sa primeasca dreptul de a o infia pe cea mica, ei au trebuit sa faca dovada ca sunt parinti responsabili, persoane din preajma lor fiind chemate sa dea declaratii.

Dezvaluirea a fost facuta, in exclusivitate pentru WOWbiz.ro, de catre actrita Ioana Ginghina. Artista ne-a spus ca sotul ei, actorul Alexandru Papadopol, coleg de breasla si bun prieten cu Dragos Bucur, este una dintre persoanele care au girat pentru parinti in dosarul de adoptie.

“Ii admir pe cei care fac acest lucru (n.r.: care adopta copii). Mi se par ingeri pe pamant, oamenii care pot sa adopte alti copii. Stiam de adoptia pe care vor sa o faca. Mi se pare ca Alexandru, la vremea respectiva, a dat recomandari pentru ei. Stiu ca ei de foarte mult timp fac acest lucru. Adica au urmat niste pasi care au durat destul de mult. Si stiu ca printre cei care au facut recomadari s-a numarat si Alexandru. ( n.r.: Alexandru Papadopol a dat recomandare favorabila viitorilor parinti in dosarul de adoptie). Amandoi sunt foarte buni si dedicati. Dana este o mama extraordinara!”, ne-a declarat Ioana Ginghina, sotia actorului Alexandru Papadopol.