Anunț de ULTIMA ORA! Se ANULEAZĂ Bacalaureatul? Uite ce se va întâmpla cu ELEVII:

Peste 1.000 de profesori din Sectorul 6 îşi vor înceta activitatea luni, a declarat, pentru Mediafax, Radu Pisica, lider sindicat FSLI Sector 6. Sindicalistul a mai spus că examenul de bacalaureat cel mai probabil nu se va putea desfăşura. Luni ar trebui să aibă loc evaluarea competenţelor digitale. Pe de altă parte, ministrul Educaţiei spune că nu vor fi probleme legate de organizarea examenului de Bacalaureat 2017.

„De mâine dimineaţă, de la ora 08:00, peste 1.000 de cadre didactice din Sectorul 6 vor înceta activitatea. Unii vor rămâne în cancelarie, alţii vor sta în clasă cu elevii fără a preda, însă sau a asculta şi a pune note. Nu se va încheia nicio medie, iar examenul de Bacalaureat, acolo unde membrii noştri sunt în comisie, cel mai probabil nu se va putea desfăşura. Este vorba de probele de competenţe. Este o situaţie foarte dificilă, nu vrem să facem rău nici elevilor, nici părinţilor, dar am ajuns bătaia de joc a acestui Guvern, sau mai bine-zis a acestui partid (PSD – n.r.). Salarizarea din educaţie, conform grilei propuse de Guvern, pe o scală de la 1 la 10 este 1,5 – 2,0. Nu mai putem accepta bătaia asta de joc. Au promis 20% creştere în luna iulie şi 30% în ianuarie anul viitor, iar acum s-au răzgândit. Noi nu mai acceptăm minciuni, de aceea am decis să declanşăm greva. Asta a rămas singură moastra măsură prin care putem să cerem să fim respectaţi şi să ne cerem drepturile”, a declarat Radu Pisica, lider sindicat FSLI Sector 6.

La nivel naţional, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor centraliza până luni situaţia şi vor decide dacă se întruneşte majoritatea pentru declanşarea grevei.

Profesorii sunt nemulţumiţi de salariile din învăţământ şi de faptul că majorările salariale au fost amânate.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat în urmă cu câteva zile că angajaţii plătiţi de la bugetul de stat nu vor mai primi majorările salariale după calendarul stabilit iniţial.

Astfel, de la 1 ianuarie 2018, creşterea va fi de 25% pentru toţi bugetarii, urmând ca de la 1 martie 2018 să fie acordată diferenţa de până la 50% pentru profesori şi până la 100% pentru medici şi asistenţi.

Varianta iniţială, cu care căzuseră de acord şi liderii sindicali, prevedea ca primele majorări să se aplice de la 1 iulie 2017.

Nu vor fi probleme în desfăşurarea Bacalaureatului, dau asigurări oficialii Ministerului Educaţiei

Nu vor fi probleme în desfăşurarea Bacalaureatului, dau asigurări oficialii Ministerului Educaţiei, după ce sindicaliştii anunţaseră că cel puţin în sectorul 6 al Capitalei examenul ar putea fi afectat de greva profesorilor nemulţumiţi de noua Lege a salarizării. La rândul lor, şefii Inspectoratului Şcolar spun că nu au fost notificaţi în legătură cu protestul.

„Eu îi rog pe toţi părinţii să-şi trimită copiii la şcoală, rog toate cadrele didactice care sunt implicate în activităţile didactice să-şi desfăşoare aceste activităţi didactice, iar examenul de Bacalaureat, proba de competenţe digitale, de asemeni, se va desfăşura în condiţii normale”, a spus Pavel Năstase, ministrul Educației.

„Cert este că, luni, şcolile vor fi deschise, elevii vor merge la şcoală indiferent că se declanşează sau nu greva generală, iar examenul de bacalaureat se va desfăşura în condiţii normale. Colegii mei inspectori din Sectorul 6 ţin legătura cu directorii şi în acest moment am informaţii că proba de competenţe digitale care e prevăzută a avea loc începând de luni se va desfăşura în condiţii normale”, a spus și Florian Lixandru, inspector general ISMB.

În Sectorul 6, mulţi părinţi au primit mesaje din partea dascălilor care nu îşi vor ţine orele mâine.

„Se pare că nu este clar calendarul sindicatului din învățămât așa că (…) mâine pot veni copiii la școală fără a face cursuri și numai cei care doresc. Cumva s-a anunțat. Știau unii părinți că este un protest al profesorilor și am fost anunțați”, spune un părinte, citat de digi24.ro.

Sursa: Realitatea