Această casă din Oradea nu are nici curent electric, nici căldură. O femeie a fost marcată pe viața când a deschis ușa de la baie. Ce nenorocire! Groaznic ce a descoperit acolo:

Un bărbat s-a sinucis din cauza sărăciei în Oradea, chiar în ziua în care a primit decizia de pensionare. O vecină, care obișnuia să-i aducă de mâncare, l-a găsit spânzurat în baie. Omul își scosese casa la vânzare și trăia pe întuneric, fără curent electric și căldură, după ce a rămas cu un handicap în urma unui accident.

Gardi László, în vârstă de 61 de ani, nu a mai putut munci în urma accidentului care a avut loc în iunie 2017, în Oradea, scrie ebihoreanul.ro. Bărbatul lucra la o fabrică de pantofi și se întorcea de la serviciu cu un moped. Într-o intersecție, s-a ciocnit de mașina condusă de un tânăr de 24 de ani și, în urma impactului, s-a ales cu răni la nivelul picioarelor.

Pentru că a provocat accidentul rutier, bărbatul a fost obligat să achite spitalizarea. Cheltuielile s-au ridicat la 10.000 de lei în urma operațiilor la care a fost supus în Oradea și în Timișoara.

Deși operațiile au reușit, Gardi László (foto) s-a ales cu un handicap și a fost nevoit să renunțe la serviciuUn bărbat s-a sinucis din cauza sărăciei în Oradea deoarece nu se mai putea deplasa decât cu ajutorul unui cadru.

„A primit concediu medical circa 3 luni după accident. Dar cum nu mai putea să muncească, a depus dosar ca să se pensioneze, însă nu i-a venit decizia”, a precizat, pentru sursa citată, o vecină de-ale bărbatului.

Cu 35 de ani de vechime în muncă, orădeanul a cerut să se pensioneze anticipat.

„În astfel de situaţii, ar fi putut lucra în continuare, până la primirea deciziei, însă din dosar rezultă că pe 16 octombrie, când a depus dosarul, firma i-a emis adeverinţă de angajat, dar, în mod ciudat, nu l-a mai înregistrat ca salariat pentru acea lună, şi deci nici nu a plătit pentru el contribuţii”, a explicat, pentru sursa citată, şefa Casei de Pensii Bihor, Carmen Polman.

Ca o ironie a sorții, Gardi László a primit decizia de pensionare pe 2 februarie, în ziua în care a fost găsit mort. Șefa Casei de Pensii a dat vina pe birocrație pentru întârzierea de aproape cinci luni, deși eliberarea deciziei de pensionare se realizează într-un termen de maximum trei luni.

Deși avea o problemă medicală, bărbatul nu a solicitat să primească ajutoare sociale, singurii care i-au fost alături fiind vecinii.

„M-am oferit să-l ajut din ziua în care a ieşit din spital. Eu i-am scos şi ultimul salariu, banii de concediu medical, m-am dus să-i plătesc facturile, i-am luat de mâncare. Nu putea umbla, stătea mai tot timpul în pat, se deplasa doar prin curte, cu un cadru”, a mărturisit vecina bărbatului.

În așteptarea deciziei de pensionare, Gardi László a rămas fără bani și, cum nu a mai avut cu ce achita facturile, utilitățile l-au fost tăiate rând pe rând.

„Şi-a vândut şi lemnele, ca să poată mânca, sperând că-i va veni decizia de pensonare şi va putea să-şi ia altele”, mai spune femeia.

Chinuit din cauza greutăților, bărbatul și-a pus capăt zilelor. Polițiștii au găsit un bilet de adio în care ordăeanul a scris de ce a recurs la gestul extrem. Gardi László era divorţat şi avea o fiică, îngrijită de mama sa încă de când avea 3 ani. Fiica a venit la Oradea ca să ocupe de înmormântarea tatălui ei care a fost incinerat.