Turtele fac parte din bucătăria noastră tradițională de foarte multă vreme… Sunt multe variante și moduri de a pregăti turte delicioase, dar printre cele mai cunoscute sunt turtele cu umplutură de brânză și verdeață… și printre cele mai bune, de altfel…
Ingrediente:
400 g făină
1 lingură iaurt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță sare
400 g brânză de vaci
verdeață
unt
Ingrediente pentru servire:
200 ml iaurt
2 caței de usturoi
3 linguri de verdeață mărunțită
Cum se prepară această rețetă?
1. Amestecăm bicarbonatul de sodiu cu iaurtul (pentru stingere).
2. Turnăm amestecul peste făină și frământăm până obținem un aluat elastic.
3. Acoperim aluatul cu făină și lăsăm la crescut timp de 10 minute.
4. Amestecăm brânza, verdeața tocată și sarea.
5. După ce a crescut, împărțim aluatul în 6 părți egale. Întindem fiecare bucățică de aluat într-un cerc cu diametrul de 10 cm. Așezăm 2 linguri de umplutură în mijloc și pliem marginile pentru a forma un pachețel.
Întindem cu grijă pachețelul într-un cerc cu diametrul de aproximativ 20 cm.
6. Prăjim turtele pe ambele părți, într-o tigaie cu ulei încins. Când sunt aproape gata, le ungem cu unt pentru a căpăta o nuanță aurie-maronie.
7. Se servesc calde, tăiate în 4. Dacă doriți, puteți face pentru servire și un sos din iaurt, usturoi și verdeață.
Asta-i tot, acum vă puteți bucura de turte moi și delicioase…
Să le savurați cu drag! Poftă bună!