Ingrediente necesare:
500 g făină
300 g margarină
300 g cașcaval ras
1 lingură sare
4-5 linguri smântână
1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Amestecul de bază:
Într-un bol, combinați făina cu sarea.
Incorporarea margarinei:
Adăugați margarina și amestecați bine cu degetele până devine un aluat nisipos.
Adăugarea cașcavalului:
Păstrați puțin cașcaval ras deoparte pentru decor, iar restul încorporați-l în aluat.
Adăugarea smântânii:
Adăugați smântâna și frământați până obțineți un aluat moale și ușor de lucrat.
Întinderea aluatului:
Întindeți aluatul la o grosime de aproximativ 5-6 mm.
Ungerea:
Bateți oul și ungeți suprafața aluatului cu el.
Presărarea cașcavalului:
Presărați cașcavalul păstrat pe deasupra și tăiați aluatul în forme de sărățele.
Coacerea:
Așezați sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute sau până se rumenesc.
Servire
Lăsați să se răcească ușor și savurați-le cu poftă!
Poftă bună!