Ce este mai sănătos și mai gustos ca pâinea preparată de bunica? Iată o rețetă delicioasă de turte coapte la ceaun! Vă recomandăm să o încercați:
Ingrediente:
1 kg de faina alba sau integrala, in functie de ce preferi
2 linguri de ulei de masline
40 g de drojdie proaspata
seminte de chimen, optional
niste apa calduta
Preparare:
Se cerne faina intr-un lighean mare si se face o gaura in ea. Se dizolva drojdia in apa calduta si se adauga 3 linguri de faina. Se lasa sa stea un sfert de ora, dupa care se toarna in mijlocul fainii si se presara semintele de chimen.
Se amesteca totul bine cu o lingura, iar apoi se adauga uleiul. Daca aluatul este prea moale, mai adauga niste faina. Se framanta aluatul cateva minute si se acopera cu un prosop curat. Se pune intr-un loc caldut, iar dupa o ora imparte aluatul in mai multe bucati.
Se trece cu sucitorul peste fiecare bucata si se pun turtele la copt in ceaunul incins. Acesta trebuie sa fie uns cu putin ulei in prealabil.
Se coc turtele la foc mic astfel incat sa fie patrunse foarte bine.
Pentru a le mentine moi si pufoase, inveleste-le cu un prosop imediat dupa ce s-au racit.