Sigur nu știai ce rost are sertarul de sub cuptor! L-ai folosit tot timpul în mod greșit! Nu te-ai fi gândit la asta!
Indiferent dacă ești sau nu un maestru în bucătărie, cu siguranță îți dorești ca această cameră să fie foarte bine echipată și să ai cele mai noiși performante echipamente. Asta înseamnă că ai renunțat de mult timp la aragazele de tip vechi și ai achiziționat și tu un cuptor incorporabil și o plită separată. Buuun… Acum ajungem la partea interesantă: și mobila ta din bucătărie are prevăzut un mic sertar chiar sub cuptor, nu-i așa? La ce îl folosești?
Cel mai probabil, te-ai gândit că nu are un rost anume, ci pur și simplu rămăsese un spațiu liber, iar designerii de mobilier s-au gândit să nu îl lase să se irosească. Ei bine, ei s-au gândit la mai mult decât atât, au avut o idee ingenioasă atunci când au plasat un sertar în spațiul de sub cuptor.
Scoate tigăile din sertar și găsește-le un alt loc în bucătărie! Sertarul acela nu este un simplu spațiu de depozitare. Iată la ce folosește, de fapt.
Când pregătești mai multe feluri de mâncare, sigur faci eforturi deosebite pentru a sincroniza timpii de preparare, astfel încât și primele bucate să rămână calde atunci când este masa gata. Dar ce alt loc ar fi mai potrivit pentru a menține mâncarea caldă decât un spațiu aflat exact lângă un cuptor? Sperăm că ai înțeles ideea.
Dacă nu, o vom spune direct: păstrează tăvile cu mâncare calde pentru mai mult timp și așează-le în sertarul de sub cuptor! O parte din căldura cuptorului va ajunge și în acest loc, iar primul fel de mâncare pregătit va rămâne cald mai mult timp. Este un truc deosebit de util în cazul în care gătești pentru o familie mai numeroasă sau organizezi o petrecere.
Nu știm exact a cui a fost această idee, dar nu îi putem mulțumi suficient! De acum încolo, nu va mai fi un chin să pregătești o masă cu mai multe feluri de mâncare.
Doar alimentele fierbinți, abia scoase din cuptor, vor putea rămâne calde în acest mod, deoarece trucul nu funcționează și în cazul alimentelor reci sau aflate la temperatura camerei. Pentru acelea, folosește metodele clasice de încălzire.
Unele cuptoare au o funcție specială pentru a încălzi alimentele și chiar una pentru a le menține calde o perioadă mai lungă de timp. Este și aceasta o metodă bună pentru a păstra mâncarea caldă până când o vei servi, însă, din păcate, asta înseamnă că nu mai poți folosi cuptorul între timp.
Din fericire, de acum știi exact cum trebuie să procedezi!
CITESTE SI: Așa cureți aragazul și cuptorul rapid fără să le freci, chiar dacă petele sunt arse și întărite! Mizeria se desprinde singură, uite ce trebuie sa faci:
Aragazul este probabil unul dintre obiectele din bucatarie pe care il folosesti zilnic.
Dupa ce gatesti foarte mult insa sunt sanse mari ca acesta sa fie foarte murdar: stropii si resturile de mancare cad pe ochiuri si pe gratar si se ard, devenind extrem de greu de curatat.
In mod normal, pentru a le curata, te chinui si pierzi mult timp frecandu-le cu diverse solutii. Stiati insa ca le puteti face luna foarte usor, fara a ridica practic un deget?
Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti ochiurile intr-o punga cu inchidere ermetica, in care ati pus in prealabil o solutie cu bicarbonat de sodiu sau pra de amoniac. Lasati-le asa timp de cateva ore, dupa care clatiti.
Veti observa ca murdaria se desprinde singura, fara sa depuneti niciun efort. Aceeasi metoda se poate aplica pentru gratarele aragazului, asta daca gasiti pungi suficient de mari pentru ele.
Puteti folosi cu succes solutiile de mai sus si pentru curatarea cuptorului, vor dizolva grasimea usor si rapid.