Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai gătite preparate, mai ales în timpul unui eveniment. Există, însă, o mulțime de rețete pentru a putea prepara sarmale pentru orice pofticios. Cu atât mai mult, Chef Cătălin Scărlătescu vă îndrumă să încercați să gătiți sarmale în foi de varză după rețeta sa. Bucătarul chef are un truc pe care îl folosește, astfel ca sarmalele lui să aibă o aromă aparte.
Ingrediente.
-4 kg de carne tocata de porc;
-500 g orez;
-2 kg ceapa;
-40 g piper;
-45 g sare;
-o bucată de afumătură;
-bulion;
-frunze de varză murată;
-cimbru;
-foi de dafin.
Mod de preparare.
Primul pas în prepararea sarmalelor după rețeta lui Chef Cătălin Scarlatescu este să toacați ceapa mărunt. Al doilea pas este să o puneți într-o tigaie la călit până aceasta prinde o culoare ușor aurie. La final, se lasă la răcit.
Acesta mai spune că urmează prepararea cărnii pe care trebuie să o amestecați cu orezul spălat în prealabil, cimbru, sare și piper. După aceea se aleg frunzele de varză murată și se începe împăturirea cărnii cu aceste foi.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a mărturisit Chef Cătălin Scărlătescu.
Bucătarul a declarat că trucul lui este faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătură. Tot el a mărturisit că apelează la acest truc astfel ca sarmalalele să prindă o aromă aparte.
”Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor”, a mai spus bucătarul.
După ce am ajuns la acest pas, tot ceea ce mai trebuie să faceți este să lăsați sarmalele la fiert mai bine de 4 ore. Astfel preparatul se va face suficient de bine pentru a fi consumat de întreagă familie.