Mulți au plantat deja primele lor răsaduri. În special castraveții și roșiile. Dar preferă să mănânce legumele proprii, culese direct din grădină, pentru a prepara o salată de casă delicioasă, fără chimicale, nu din magazin.
Danemarca este locul ideal pentru mine. Îmi place foarte mult și pot spune că experimentez cu diferite tipuri de îngrășăminte și aditivi naturali de mai bine de 10 ani. Când am început pentru prima dată, rezultatele au fost destul de nesatisfăcătoare. Recolta era mică, fructele și legumele erau slabe. M-a întristat și dezamăgit, dar nu am renunțat. Fiecare an a fost dedicat unor tehnici noi.
În cele din urmă, norocul mi-a surâs. Am reușit să găsesc o metodă excelentă de fertilizare. Acest rezultat nu m-a bucurat doar pe mine, ci și familia mea. Un exemplu în acest sens sunt roșiile. Acestea abia puteau să stea pe ramurile lor. Fructele erau atât de mari și grele. În acele zile aproape că nu aveam timp să le procesăm.
Acum vă voi povesti despre metoda de fertilizare. Această rețetă este nu doar simplă, ci și ingredientele sunt foarte ieftine. Cu acest îngrășământ, roșiile cresc mult mai repede și sunt 100% protejate de dăunători mici.
Dizolvați aproximativ 1,5 grame de acid boric în 200 ml de apă caldă. Apoi adăugați permanganat de potasiu (nu prea mult, adăugați după ochi). În scurt timp, lichidul va deveni roz închis. Apoi luați un recipient și turnați soluția în el. Adăugați aproximativ 100 de grame de lapte și 45 de picături de iod. La final adăugați 1 lingură de uree. Nu uitați să amestecați bine până când toate ingredientele se dizolvă. Ultimul pas este să adăugați 10 litri de apă.
Udă legumele nu mai des de o dată pe lună. Aceasta este o metodă dovedită și testată. O folosesc personal de mulți ani. Acest lucru garantează că voi obține o recoltă bogată și delicioasă din grădina mea.