Cea mai simplă metodă de a păstra prospeţimea verdeţurilor peste iarnă este congelarea. Iată cum pot fi păstrate în mod corect!
Foloseşte cutii de plastic, cu capac care se închid bine.
Frunzele de pătrunjelul, ţelină, mărar şi leusean pot fi păstrate perfect congelate, până la trei-patru luni de zile.
Verdeaţă pe care o congelezi trebuie să fie foarte proaspătă. Trebuie spălată bine sub jetul de apă şi foarte bine scursă de apă. Foloseşte eventual şervete absorbante.
- Cele 3 electrocasnice care vor fi interzise definitiv din 2025. Majoritatea românilor le au în casă!
- Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
- Blocul Național Sindical, mesaj dur către președintele Nicușor Dan: „O Românie onestă se construiește împreună cu lucrătorii, nu doar cu partidele și patronatele”
- Lege pentru românii care locuiesc la casă și au câini în curte! Proprietarii pot primi amendă de 500 de lei
- Se renunță la garanția de 50 de bani în magazine! Modificare importantă în sistemul de returnare a ambalajelor – ce vor primi clienții
- Desert Delicat: Lapte de Pasăre – Rețetă Clasică și Rafinată
Taie verdeaţa mărunt, sau după cum îţi place să o foloseşti şi îndeas-o bine în cutii. O cutie bună de congelat este o cutie foarte plină, cu verdeţuri tocate bine şi uniform şi foarte bine scurse de apă.
Dacă rămâne apă pe frunze cristalele de gheaţă vor strica calitatea frunzelor.
Scrie pe cutie ce se află înăuntru, pentru a nu umbla degeaba în cutii. Congelate, verdeţurile nu miros (aroma revine când sunt folosite), iar aburul format de diferenţele de temperatura când desfaci cutia alterează vedeaţa congelată.
Pune pachetele cu frunză de ţelină tăiată în bucăţi mari pentru supele de ţelină. Pot fi puse la fiert direct congelate şi apoi puse în blender alături rădăcina de ţelină sau poate fi decongelată şi tăiată, pentru că frunza de ţelina este mult mai rezistentă.
Pune şi câtăva legături de tarhon, pregătite la fel, numai bune pentru perişoarele cu tarhon sau alte mâncăruri cu carne.
Poţi pune în congelator şi o cutiuţă mică cu frunze proaspete de mentă, pentru prăjituri simandicoase, creme şi ale delicatesuri.
Când foloseşti verdeţurile congelate scoate cu o furculiţa o bucată şi pune-o direct congelată în mâncarea fierbinte la final.
Nu trebuie decongelate, ci este perfect dacă le adaugi direct în mâncare.