Irina Loghin, un adept al unui stil de viață sănătos, își începe fiecare dimineață cu un ceai aparent banal, dar cu efecte remarcabile asupra stării sale de bine. Cântăreața afirmă că se simte excelent de când a integrat acest obicei în rutina sa zilnică.
„Totul vine de la alimentație, de la crudități. Eu în fiecare dimineață beau un ceai de cătină. O dau prin blender, o strecor și beau un pahar de cătină și acum m-am învățat cu el. Cătina este cea mai bună”, a împărtășit Irina Loghin.
În plus, Irina Loghin consideră că acest ceai a fost un adevărat sprijin chiar și în timpul infecției cu coronavirus, deoarece a fost asimptomatică.
„Am avut gustul și mirosul, și niciun fel de durere. Nu m-am speriat. M-am speriat mai rău, că pe atunci te sunau cei de la DSP, trimiteau salvarea. Eram asimptomatică și m-am dus la Matei Balș să repet testul și a ieșit tot pozitiv. M-am internat, mi-am făcut toate analizele. Doctorița mi-a spus, a doua sau a treia zi: Doamna Loghin, mi-e și rușine să vă spun să părăsiți patul, v-au ieșit analizele perfecte, și am plecat acasă”, a adăugat cântăreața.
Cătina este recunoscută ca un remediu natural pentru o gamă variată de afecțiuni ale organismului, atât interne, cât și externe.
Fructele de cătină conțin aproape toate mineralele și vitaminele necesare organismului uman. Un pahar de suc proaspăt de cătină cu miere, consumat dimineața, poate oferi vitamine și energie pe tot parcursul zilei.
Cătina este un arbust fructifer cunoscut încă din antichitate pentru proprietățile sale de vindecare.
Deși originar din Asia, arbustul crește și în România în zonele montane joase, cât şi în nisipurile şi pietrişurile litorale.
Fructele sale sunt mici și rotunde (nu mai mari de 1 cm) și au culoarea galben-portocalie atunci când se coc, la final de toamnă.
Se pot consuma în formă naturală, ceai, pulbere, dar mai ales ca suc natural care le păstrează toate proprietățile de vindecare intacte.
Fiind un arbust care se adaptează la orice condiții climatice, cătina a fost des asemănată cu poporul român și istoria asta, devenind chiar un simbol național.
Conținutul bogat de vitamine, minerale și antioxidanți al fructelor de cătină
Micile fructe portocalii au impresionat toată planeta prin conținutul lor incredibil de sănătos.Un singur pahar din suc natural de cătină conține:
Vitamina C – o cantitate de 10 ori mai mare decât citricele
Vitamina A
Complexul de vitamine B(B1, B2, B6, B9, colină, inositol)
Vitaminele E, K, P și F
Betacaroten – chiar mai mult decât morcovii
Calciu
Magneziu
Potasiu
Fier
Sodiu
Acizi grași polinesaturați (omega-9, omega-6, omega-3 şi rarul omega-7)
Aminoacizi
Enzime
Flavonoide
Pectine
Taninuri
Serotonină
Practic, aproape toate mineralele şi vitaminele necesare organismului uman într-un singur fruct minune.Ele fac din cătină unul dintre cele mai sănătoase fructe de pe Pământ și un remediul natural împotriva a zeci de afecțiuni.