Chiar și cea mai dură carne, cum ar fi o bucată ieftină de vită, poate fi gătită cu ușurință pentru a deveni mai fragedă decât o bucată scumpă de filet. Este suficient să folosiți un truc culinar simplu, pe care bucătarii turci îl aplică adesea cu succes. Prin adăugarea unei cantități mici de oțet, carnea va deveni incredibil de fragedă.
Ingrediente:
– Carne de vită – 1 kg
– Ceapă – 3 bucăți
– Oțet – 1 lingură
– Apă – 55 ml
– Unt – 100 g
– Usturoi – 3 căței
– Sare
– Piper negru măcinat
Mod de preparare:
- Separăm carnea de stratul de grăsime. Tăiem carnea în bucăți mari, iar grăsimea în bucăți mici. Punem bucățile de grăsime într-o cratiță și adăugăm carnea deasupra, stropind cu oțet. Tăiem ceapa în jumătăți de rondele și o punem peste carne, apoi adăugăm puțină apă.
- Peste stratul de ceapă, așezăm bucățile de unt, acoperim cu un capac și gătim la foc mediu timp de 60 de minute. Apoi, tocăm mărunt usturoiul și îl presărăm peste carne. Adăugăm sare și piper, amestecăm bine. Punem capacul la loc și continuăm să gătim încă 60 de minute, până când carnea este complet fragedă.
La final, carnea devine incredibil de moale. Serviți-o cu o garnitură de piure de cartofi.
Poftă bună!