Cu totii folosim folie de aluminiu in bucatarie, pentru gatit, si de ambalare, si de multe ori am folosit pentru a trata unele boli comune. Cu toate acestea, un studiu recent a constatat ca exista unele lucruri importante pe care nu le stim despre aceasta bucatarie cu capse.
In primul rand, aluminiul este un metal greu neurotoxic care are efecte secundare severe asupra functiei creierului si chiar a fost asociata cu boala Alzheimer.
Potrivit expertilor medicali, expunerea la acest metal greu poate provoca efecte adverse de lunga durata, inclusiv declinul mental, si pierderea echilibrului, memoriei, coordonarea si controlul corporal.
Acest studiu a constatat ca gatitul cu folie de aluminiu afecteaza oasele, ca aluminiul se acumuleaza in interiorul oaselor si ia spatiul de calciu, reduce nivelurile sale.
Mai mult decat atat, cercetatorii care au gatit cu folie de aluminiu cu fibroza pulmonara si alte probleme respiratorii ca urmare a inhalarii particulelor de aluminiu aferente. Aceleasi efecte se obtin in cazul fripturilor cu aluminiu.
Numeroase persoane sunt inca constiente de faptul ca atunci cand folia de aluminiu este expusa la temperaturi ridicate, emite parti din metal in produsele alimentare, iar metalul greu se poate lipi de ea.
Dr. Essam Zubaidy, un cercetator de inginerie chimica la Universitatea Americana din Sharjah, a evaluat efectele de aluminiu la gatit si a constatat ca o masa gatita in folie de aluminiu poate include pana la 400 mg de aluminiu.
Acest lucru inseamna ca „cu cat este mai mare temperatura , cu atat mai mult iese. Folia nu este potrivita pentru gatit si nu este potriviat pentru utilizarea cu legume, cum ar fi rosii, suc de citrice sau condimente”.
ADR (doza zilnica recomandata) pentru aluminiu, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, este limitata la 60 mg pe zi.
Sursa: wow.bzi.ro