Alexandra are 22 de ani și tot ce vrea e să trăiască! O boală cumplită a pus stăpânire pe corpul ei, iar drama ei este una cutremurătoare: Dureros prin ce trece săraca fată: Care este singura ei șansă de a supraviețui:

Alexandra Ioana Contu, o tanara de o frumusete rapitoare, studenta in Iasi, traieste o adevarata drama la cei 22 de ani ai sai. Cand alte fete de varsta ei abia descopera din placerile vietii, ea a fost rapusa de o boala cumplita.

Initial a crezut ca este o banala raceala, dar durerile puternice din gat si faptul ca se simtea tot timpul slabita au facut-o pe Alexandra sa mearga la medic. Aici a primit vestea care aproape ca i-a rapit tineretea. A aflat ca sufera de leucemie limfoblastica acuta.

S-a internat in spital, iar pe 17 ianuarie, in ziua in care a facut 22 de ani, a gasit-o pe un pat de spital din Institutul Regional de Oncologie Iasi. A renuntat la studii si de doua luni, spitalul i-a devenit casa.

Pentru tratament, Alexandra are nevoie de trombocite, asta insemnand ca are nevoie de donatii de sange. „Facem un apel la toate persoanele care doresc sa vina sa doneze sange, deoarece nevoile spitalelor sunt din ce in ce mai mari. Este foarte bine ca in rezerva centrului sa existe un stoc suficient, pe categorii de tipuri de sange. Aceste produse nu le putem avea decat de la prezenta donatorilor in cadrul centrului de transfuzie”, a marturisit doctorul Lavinia Gabriela Scripcaru, director al Centrului Regional de Transfuzie Sanguina Iasi.

Alexandra are nevoie de la donatori barbati, perfect sanatosi, cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani care au grupa B III, RH pozitiv.