Mănânci crenvurști de porc de la Caroli? Iată ce conțin, conform lui Dragoș Pătraru. Jurnalistul a analizat mai multe mărci de crenvurști de porc, inclusiv pe cei de la Caroli, pentru a vedea ce ingrediente folosesc.
Cine nu a gustat vreodată crenvurști? Aceste produse sunt extrem de populare printre consumatori. De-a lungul timpului, crenvurștii au evoluat, iar astăzi conțin o serie de aditivi alimentari și carne pe care Dragoș Pătraru o consideră „cea mai proastă”.
Haideți să vedem ce ingrediente intră în componența crenvurștilor de la Caroli Foods, conform analizei lui Dragoș Pătraru.
„Crenvurști de la Caroli foods, se menționează pe etichetă că sunt produși în România, dar că originea ingredientului primar este UE, nu e de aici. Și mai avem o bulinuță unde scrie 80 % carne. Carne, carne, dar aceeași întrebare. De unde, din ce zonă? Fiecare compartiment are 140 de grame, produsul e fiert și afumat, ambalat în atmosferă protectoare, și avem așa: carne de porc 80 % din UE, apă, sare, proteină din lapte, stabilizatori: difosfați, trifosfați, condimente, extract de condimente, lactoză, lapte, dextroză, zahăr, agent de întărire, lactat de sodiu, antioxidant, acid ascorbic, conservanți, acetați de sodiu, acid lactic, lactat de calciu, nitrit de sodiu, aroma, arome de fum, colorant carmin, membrană artificială comestibilă, 22 grame de grăsimi, 1, 3 grame de glucide, 14 grame de protein, 1,9 grame de sare la suta de grame de produs, 14 grame de proteină. La 80 % carne ar trebui să avem undeva la 20 de grame, doar de la cantitatea de carne de porc.
- Rezultate fără precedent în primul sondaj pentru turul 2. România, în fața unui moment istoric!
- Previziunile Cristinei Demetrescu pentru turul 2 al alegerilor: Ce indică astrele
- Rachetă de ultimă generație folosită într-un atac asupra unor „instalații teroriste”; urmează replici cu focuri de artilerie din partea adversarului
N-o avem, semn că e o carne de foarte proastă calitate care nu are proteină. De aceea bagă și proteină din lapte înăuntru. Asta e păcăleala de pe etichetă la aceste produse. Nu picați în această capcană.”, spune Dragoș Pătraru, care spune despre carnea din care sunt făcuți crenvurștii: „e cea mai proastă carne”.
În încheiere, el îi sfătuiește pe oameni să citească etichetele și să reducă cât mai mult alimentele ultraprocesate.
„În încheiere, vă dau același sfat, că poate o să vă plictisiți de mine și o să încercați: citiți toate etichetele, încercați să faceți tot ce puteți, ca să gătiți în casă, mai ales pentru copii. Putem să reducem la minimum ultraprocesatele.”, a conchis Dragoș Pătraru la Starea Sănătății.