O femeie însărcinată trebuie să se hrănească exclusiv cu produse alimentare naturale. În ziua de azi asta e destul de dificil: majoritatea produselor din magazine sunt pline de tot felul de chimicale.
De aceea viitoarele (și actualele) mame trebuie să știe să verifice naturalețea produselor. De fapt asta e destul de simplu, e suficient să știi câteva teste elementare.
Lapte
Turnați într-un pahar 20 ml de țuică sau spirt. Apoi adăugați 10 ml de lapte și urmăriți reacția. Dacă pe parcursul a 3-5 minute laptele se brânzește, puteți fi sigură că produsul este natural.
Dacă laptele pur și simplu se dizolvă în alcool și nu mai are loc nici o reacție, atunci probabil este vorba de lapte făcut din praf, posibil cu adaos de cretă (mulți producători practică așa ceva!).
Unt
Tăiați o bucată de unt și puneți-o în cuptorul cu microunde. Când observați că acesta se topește, urmăriți-i culoarea: dacă pe margine se observă depuneri de culoare galben-deschis, atunci untul este natural. Culoarea uniformă a untului topit arată că aveți în față un produs sintetic.
Fructe uscate
Aici e suficient să urmăriți cu atenție fructele. Experții afirmă că fructele uscate naturale au un aspect mai puțin plăcut: nu strălucesc, au o culoare palidă și sunt destul de rigide. De cealaltă parte fructele umplute cu chimicale au un aspect comercial excelent.
- Crimă șocantă în Mureș: un recidivist eliberat în 2020 și-a incendiat fosta concubină și este căutat de polițiști
- Premierul Ilie Bolojan: România nu își mai permite scutiri de la plata CASS pentru mamele aflate în concediu maternal
- Avertizări meteo ANM: furtuni, grindină și caniculă în aproape toată țara
Miere de albine
Mierea naturală poate fi deosebită de una artificială printr-un test simplu: turnați puțină miere pe o foaie de hârtie și încălziți-o dedesubt cu flacără. Mierea naturală se va topi, cea artificială va lua fost în timp de 5-10 secunde.
Brânză de vaci
Picurați puțin iod peste brânză: dacă pata este de culoare maro, aveți în față brânză de calitate înaltă. În schimb “brânza” ticsită cu amidon va căpăta o nuanță albastră în zona de contact cu iodul.
Carne
Carnea naturală de vită are o culoare roșie pronunțată, cea de porc – o nuanță roz. Prospețimea cărnii poate fi probată foarte simplu: apăsați-o ușor cu degetul – cu cât mai repede își va recăpăta forma, cu atât mai proaspătă este carnea. Dacă “gropița” rămâne, probabil carnea este alterată.