Daily News
  • Prima pagină
  • Actualitate
  • Societate
  • Timp Liber
  • Internațional
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagină
  • Actualitate
  • Societate
  • Timp Liber
  • Internațional
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Daily News
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cele mai simple trucuri pentru o friptură fragedă care face orice carne să se topească în gură

8 septembrie 2018
in Diverse

Fie că este vorba despre o friptură suculentă, fie de un cotlet fraged care „cade de pe os”, frăgezimea este adesea echivalată cu calitatea ei.

O friptura care sa ti se topeasca in gura. Asta iti doresti de fiecare data cand prepari carne la tava, la tigaie sau pe gratar. Insa pentru asta trebuie sa tii cont de cateva trucuri, astfel incat sa obtii o carne frageda si zemoasa.

Carnea de vita

Indiferent cum prepari carnea de vita, pentru a iesi frageda trebuie sa adaugi putin otet, vin sau zeama de lamaie. Chiar daca o fierbi, este recomandat sa adaugi in apa o lingurita de otet pentru fiecare kilogram de carne.

  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
  • Pancreasul: rol, funcții și semne care indică probleme de sănătate
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri
  • Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi
  • Alertă sanitară: un medicament pentru tensiune, retras de pe piață din cauza unei substanțe cu risc cancerigen – informații importante pentru pacienții români
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Carnea de pui

Pieptul de pui este o carne seaca, motiv pentru care multora nu le place. Insa il poti face sa fie fraged si suculent daca bati feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi le condimentezi si le ungi cu putin ulei de masline.

Carnea de porc

Fie ca vorbim despre ceafa, despre pulpa ori despre muschi, carnea de porc este buna atunci cand este frageda si suculenta.
Pentru asta ai nevoie de o marinată pregătită așa: amesteca intr-un bol adanc o jumatate de litru de vin alb sec, 50 ml de ulei de masline, o ceapa rosie taiata rondele, trei catei de usturoi zdrobiti, un morcov si o telina mica date pe razatoare, boabe de piper, 4-5 cuisoare, doua frunze de dafin si o jumatate de lingurita de cimbru uscat. Toarna baitul peste feliile de carne, astfel incat acesta sa le acopere pentru a le putea patrunde bine, si lasa la frigider pana a doua zi.

Un alt mod de fragezire a carnii s-a descoperit a fi congelarea. Congelarea cauzează expandarea şi crăparea fibrelor musculare, rezultând în sporirea frăgezimii cărnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City. Astfel, autorul studiului, cercetătorul John Unruh, susţine că secretul din spatele unei fripturi fragede este îngheţarea prealabilă a cărnii şi apoi dezgheţarea acesteia, chiar înaintea preparării acesteia. Potrivit specialiștilor, înainte de a prepara friptura, pregătiţi carnea. Nu puneți carnea din pachet direct in tigaie! În schimb, cel mai bine este să aşezaţi bucata de carne pe o farfurie şi lăsaţi-o acolo timp de 15 minute. Acest lucru va permite proteinei reci să se obişnuiască cu temperatura camerei, reducând riscul de a înnegri friptura la exterior şi de a o usca sau arde, înainte ca interiorul să fie de asemenea preparat. Apoi uscaţi bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hârtie.

După ce carnea s-a fript, lăsaţi-o să se „odihnească”: luaţi friptura de pe foc, aşezaţi-o pe un tocător şi aşteptaţi 5 minute. Dacă tăiaţi friptura prea devreme, sucul acesteia se va revărsa în exterior, în farfurie, în loc să vă bucuraţi de întreaga saovoare.

Ce puteţi aduce în plus faţă de cele de mai sus, pentru o friptură şi mai fragedă, este să amestecaţi într-un bol mic ulei de măsline, sare de mare şi rozmarin proaspăt tăiat mărunt, după care întindeţi amestecul pe tocător. Friptura va prelua aceste arome în timpul etapei de odihnire.

Un al 3-lea mod de a fragezi carnea este cu aparatul de fragezire pentru carne, care poate diferi de la un model la altul. Poate fi un aparat ca cel din imagine cu piston incorporat pentru marinada. Acesta elibereaza marinada prin intermediul a 3 aplicatoare asemenatoare acelor, cu rol de a imbunatati gustul carnii. Acest aparat mai are si 27 lame din otel inoxidabil care curata textura carnii, fragezind-o. Se regleaza in functie de grosimea carnii. Se poate folosi la orice tip de carne.

Daca ti s-a parut util acest articol, recomanda-l si prietenilor!

ShareTweet
Urmatorul Articol

10 motive pentru care ar trebui să bei bere:

Timp Liber

Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru

Citeste mai multDetails
Actualitate

Confirmat oficial! Elevii și angajații vor avea parte de un weekend prelungit

Citeste mai multDetails
Timp Liber

Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi

Citeste mai multDetails
Actualitate

COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului

Citeste mai multDetails
Diverse

Am crezut că fiica mea adoptivă mă duce la azil, dar destinația reală m-a lăsat fără cuvinte

Citeste mai multDetails
Actualitate

Șoc total pentru cei de la Visuri la cheie, după ce au vizitat o familie pe care a ajutat-o acum 6 ani. Ce au descoperit

Citeste mai multDetails
Actualitate

Alertă sanitară: un medicament pentru tensiune, retras de pe piață din cauza unei substanțe cu risc cancerigen – informații importante pentru pacienții români

Citeste mai multDetails
Actualitate

Salariații pot afla online vechimea în muncă și contribuțiile la pensie — CNPP a explicat pașii pentru accesarea sistemului digital

Citeste mai multDetails
Diverse

Vârsta de la care organismul începe să îmbătrânească accelerat, conform cercetărilor științifice

Citeste mai multDetails
Actualitate

Mesajele cutremurătoare trimise de medicul Ștefania Szabo lui Daniel Balaș. Fostul preot le-a făcut publice: „Nu sunt bine deloc…”

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 DailyNews.ro | Contact

  • ROL.ro
  • Ortodoxia.me
  • Femina.ro
  • Travel.ro
  • Cinema.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Privacy Statement (EU)
  • Cookie Policy (EU)
  • ANPC

Urmariti-ne

DailyNews.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagină
  • Actualitate
  • Societate
  • Timp Liber
  • Internațional
Contactați-ne

© 2025 DailyNews.ro | Contact