Supă cu găluște este mâncarea care ne aduce aminte de gustul copilăriei, dar nu toți reușim să obținem găluștele pufoase așa cum o făceau mama sau bunica.
Avem o veste excelentă: iată rețeta ideală pentru găluște moi și delicioase!
Ingrediente:
- Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
- Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
- Noi dezvăluiri în cazul fetiței de 2 ani care a murit la o clinică stomatologică din București. Părinții acuză: „Ne-au anunțat după o oră. Ambulanța a venit după o oră și jumătate”
500 g carne de pasăre
1 rădăcină de păstârnac
1 rădăcină mică de țelină
1 morcov
1 ceapă
Foi de dafin
O legătură de pătrunjel
Sare și piper după gust
Ingrediente pentru găluște:
2 ouă
7 linguri griș
Sare
Ulei
Mod de preparare:
Fierberea cărnii și legumelor: Pune carnea de pasăre la fiert pentru aproximativ 10 minute, până se formează spuma. Îndepărtează spuma și adaugă legumele curățate și tăiate în bucăți mari, foile de dafin și codițele de pătrunjel. Condimentează cu sare și piper, apoi lasă totul să fiarbă până când carnea și legumele sunt bine gătite.
Prepararea găluștelor: Într-un bol, bate ouăle cu sare și ulei, apoi adaugă grișul treptat, până obții o compoziție de consistența unei smântâni groase.
Formarea găluștelor: Cu o lingură înmuiată în supă, ia din compoziția de găluște și formează mici bucăți pe care le adaugi în supă.
Fierberea găluștelor: Acoperă oala și lasă găluștele să fiarbă la foc mic pentru încă 10 minute, până devin pufoase și bine gătite.
Finalizarea: Oprește focul, adaugă pătrunjel proaspăt tocat și savurează.
Secretul găluștelor perfecte:
Pentru găluște pufoase, adaugă 1-2 linguri de ulei în ouă înainte de a adăuga grișul. Folosește o linguriță mică pentru a forma găluște mici, care vor avea suficient loc să crească frumos.
Poftă bună!

















