Prețurile practicate pe litoralul românesc în plin sezon estival au stârnit dezbateri intense, în special în rândul turiștilor care au comentat costurile ridicate ale preparatelor și serviciilor. Surpriza a fost și mai mare pentru unii dintre ei când au aflat cât a ajuns să coste o porție de hamsii la un local de tip „împinge tava” din Eforie Nord.
Hamsiile, o delicatesă populară cu prețuri variabile
Hamsiile, adesea savurate cu mujdei sau mămăligă, rămân printre preferințele turiștilor de pe litoralul românesc, fiind considerate un preparat rapid și gustos. Totuși, prețul unei porții poate varia considerabil în funcție de locația aleasă.
Cât a ajuns să coste o porție de hamsii la „împinge tava” în Eforie Nord? Pentru o porție de 200 de grame de hamsii, însoțită de o porție similară de mămăliguță, turiștii plătesc 28 de lei.
Un utilizator al paginii de Facebook „Litoralul Online” a comentat critic: „Suntem în urmă cu 50 de ani față de litoralul bulgăresc.”
Alte prețuri din meniul „împinge tava”
Postarea de pe Facebook a inclus și alte prețuri din meniul restaurantului:
Biban de mare (100 de grame): 13 lei
Calamar pane (100 de grame): 16 lei
Legume la tigaie (100 de grame): 7 lei
Ciulama de pui cu mămăliguță: 25 de lei
Cașcaval pane: 12 lei
Pui la cuptor (100 de grame): 9 lei
Ciorbă de pui: 21 de lei
Ciorbă de porc: 21 de lei
Aceste prețuri reflectă, pentru mulți, o realitate costisitoare a vacanțelor pe litoralul românesc, adesea comparată cu oferte din alte destinații.