Daily News
  • Prima pagină
  • Actualitate
  • Societate
  • Timp Liber
  • Internațional
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagină
  • Actualitate
  • Societate
  • Timp Liber
  • Internațional
Daily News
joi, 24 iulie 2025
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Daily News
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Branzoaice cu aluat pufos si umplutura aromata de branza, sunt pe placul tuturor si se mananca toate.

3 octombrie 2024
in Actualitate

Pentru aluatul de brânzoaice aveți nevoie de 2 ouă, 100 g unt, 50 g zahăr vanilat, 50 g zahăr, 600 g făină, 250 ml de lapte, 3 g drojdie uscată, un vârf cuțit de sare, 4 ml esență de lămâie.
Pentru umplutură trebuie să folosiți 550 g brânză de vaci proaspătă, 75 g zahăr, 50 g zahăr vanilat, 1 ou + 1 albuș, 2 linguri griș, 50 g stafide, un vârf de cuțit de sare, 4 ml esență de lămâie.
Pentru uns brânzoiacele vă trebuie 1 gălbenuș și 1 linguriță lapte.
Mare atenție la modul în care preparați aluatul
Pentru un aluat reușit trebuie ca în primul rând toate ingredientele să fie la temperatura camerei.
Mai întâi, cernem 500 g de făină într-un bol, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia cu o lingură de zahăr.
După ce am încălzit laptele și am pus puțină drojdie, amestecând-o cu zahărul și puțină făină, pentru a forma maiaua, se acoperă bolul și se lasă drojdia să se dezvolte.
Într-un alt bol, se amestecă ouăle cu puțină sare, restul de zahăr plus cel vanilat, esența de lămâie și untul moale. Acest amestec se pune peste drojdia activată și se amestecă bine totul, adăugând, treptat și făina de pe margini și restul de lapte călduț.
Aluatul se frământă mai întâi în bol, apoi pe masa de bucutărie. Mare atenție, ca înainte de a frământa aluatul să
presărați niște făină pe masă pentru a n use prinde aluatul. În momentul în care aluatul devine nelipicios, se acoperă și
se lasă să crească la loc cald, până își dublează volumul. De obicei, pentru a crește este necesar aproximativ o oră.
Importantă este brânza folosită pentru umplutură
Brânza de vaci trebuie să fie foarte bine scursă, înainte să o folosiți. De asemenea, nu folosiți altfel de brânză deoarece riscați ca gustul să nu mai fie cel pe care vi-l amintiți din copilărie.
Într-un castron, amestecați brânza cu un ou, cu zahărul, cu zahărul vanilat, puneți și coaja rasă de lămâie, dar și un praf de sare.
La final se adaugă grișul și se amestecă. Ka final se adaugă stafidele, care în prealabilau fost hidratate.
Coacerea brânzoaicelor ca la bunica
Când aluatul este dospit, se împate în 12 părți. Se întinde fiecare parte de aluat în formă pătrată, se așază câte o lingură de umplutură la mijloc și se adună colțurile la centru, lipindu-le două câte două prin presare.
Se înțeapă ușor cu furculița pentru a se întrepătrunde colțurile și să fim siguri că nu se desfac în timpul coacerii .
Brânzoaicele se așază în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de cel puțin 2 cm unele față de altele.
Se mai lasă în tavă 15-20 de minute, să se mai dezvolte aluatul, apoi se ung cu ou amestecat cu lapte și se dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până se rumenesc frumos la suprafață, iar aluatul este copt. Brânzoaicele ca la bunica se pudrează cu zahăr.

  • Fructul care tratează colonul inflamat: eliberează gazele, îmbunătățește tranzitul intestinal și previne constipația
  • Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
  • Procuror european suspendat: Teodora Georgieva, implicată într-un scandal de corupție
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri
  • Se introduc tarifele dinamice la electricitate. Intervalele în care vei plăti de trei ori mai puțin pentru curent
  • Felix Baumgartner, gestul care spune tot: ce i-ar fi lăsat Mihaelei Rădulescu
  • Breaking news: Ilie Bolojan a făcut un pas înapoi. Anunțul care zguduie scena politică
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri
ShareTweet
Urmatorul Articol

Bunica mea m-a învățat această rețetă veche de „Desert Energetic Fără Zahăr”

Actualitate

Vești excelente pentru 2,9 milioane de pensionari: ce se schimbă începând cu 1 septembrie 2025

Citeste mai multDetails
Actualitate

Salariul surprinzător al unui jandarm român de 19 ani: Fluturașul care a stârnit reacții pe internet

Citeste mai multDetails
Actualitate

Imagini tulburătoare: Felix s-a prăbușit cu parapanta sub privirile familiei și copiilor

Citeste mai multDetails
Actualitate

Interdicție pentru mașinile Diesel în intervalul 8:30 – 18:30. Când intră în vigoare noua regulă

Citeste mai multDetails
Actualitate

Mihaela Rădulescu, internată de urgență! Ce au spus medicii despre starea ei

Citeste mai multDetails
Actualitate

Decizia neașteptată a familiei lui Felix Baumgartner privind înmormântarea. Unde va fi îngropat și ce ritual a fost ales

Citeste mai multDetails
Actualitate

Se introduc tarifele dinamice la electricitate. Intervalele în care vei plăti de trei ori mai puțin pentru curent

Citeste mai multDetails
Actualitate

Durere cumplită pentru Sebastian Burduja: fiica sa s-a stins la doar 3 ani

Citeste mai multDetails
Actualitate

A fost descoperit presupusul testament al lui Felix Baumgartner. Ce i-ar fi lăsat Mihaelei Rădulescu, potrivit presei austriece

Citeste mai multDetails
Actualitate

Felix Baumgartner, gestul care spune tot: ce i-ar fi lăsat Mihaelei Rădulescu

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 DailyNews.ro | Contact

  • ROL.ro
  • Ortodoxia.me
  • Femina.ro
  • Travel.ro
  • Cinema.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Privacy Statement (EU)
  • Cookie Policy (EU)
  • ANPC

Urmariti-ne

DailyNews.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagină
  • Actualitate
  • Societate
  • Timp Liber
  • Internațional
Contactați-ne

© 2025 DailyNews.ro | Contact