Nu mai da carnea pentru șnițele prin ou și făină. Se poate mai simplu de atât și vor ieși fragede, aromate și suculente:

Majoritatea gospodinelor dau carnea de pui pentru snitele prin faina si ou. Insa se poate mai simplu de-atat. Astfel, snitelele vor iesi gustoase, aromate si suculente.

Voi stiti cum se fac corect snitele din piept de pui? La prima vedere pare o reteta simpla si banala dar care totusi creeaza probleme multora: ba se imbiba cu ulei, ba cade crusta de pe carne. Va explicam exact ceea ce sa faceti si ceea ce sa nu faceti pentru a obtine niste snitele pane din piept de pui bune si suculente.



In cele ce urmeaza va prezentam o reteta de snitele, insa preparate in alt mod decat cel traditional. Cu totii stim ca snitelele se dau prin faina, ou si pesmet. Si totusi se poate mai simplu de-atat.

Iata asadar cum sa preparati snitele din piept de pui gustoase, aromate si suculente.

Lista de ingrediente:

– 4 fileuri de pui; 50 grame maioneza; 40 g miere; sare; piper; 30 grame mustar; 30 ml ulei; 4 catei de usturoi; boia.

Cum se prepara:

Marinada – Se amesteca uleiul, mustarul, usturoiul pisat, maioneza si mierea, se adauga sare, se condimenteaza dupa preferinta. Se omogenizeaza bine.

Fileurile se spala si se usuca cu prosoape de hartie, se taie felii subtiri, se acopera cu o folie alimentara.

Fiecare felie se bate cu grija.

Se pune carnea intr-un vas, se toarna marinada si se lasa 2 ore.

Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care snitelele se stropesc cu marinada ramsa si se introduc in cuptorul incins la 180 de grade timp de o jumatate de ora.

Pofta buna!

Exit mobile version