Mergeau pe plajă când au descoperit cu stupoare cadavrul uriaș al unui cașalot. Li s-a părut că este suspect de umflat, așa că au hotărât să îl taie cu o sabie uriașă. Când au văzut ce avea in interior au început să plângă, uite ce a început să iasă din el

Cazul de mai jos, petrecut în Noua Zeelandă, trage un semnal de alarmă referitor la poluarea din ce în ce mai mare a apelor din mări și oceane.

Totul a început după ce, pe o plajă, a fost găsit un cadavru uriaș al unui cașalot. Nu ar fi fost prima scenă de acest fel la care localnicii au asistat, dar tuturor li s-a părut extrem de ciudat faptul că animalul avea carcasa extrem de umflată.Ajunși la fața locului, specialiștii au decis să taie corpul balenei, pentru a vedea ce are în interior. Descoperirile i-au lăsat muți de uimire!

Stomacul cașalotului era plin de gunoaie: sticle de plastic, plase de pescuit, chiar și capace de motoare. Aceste deșeuri se pare că au dus la moartea mamiferului.

Sursa: kanald.ro 

 

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI:

Dacă îţi apare asta pe telefon, clar eşti urmărit! Codul pe care oricine ar trebui să îl ştie și care ne arată dacă telefonul este supravegheat

Dacă ai impresia că cineva îţi urmăreşte apelurile telefonice, locaţia sau mesajele, atunci trebuie să ştii că există o modalitate prin care poţi afla. Este vorba despre un cod cu ajutorul căruia îţi poţi da seama dacă mobilul tău este virusat

De exemplu, pentru a afla dacă cineva urmăreşte locaţia ta, trebuie să ştii următoarele coduri: pentru iPhone: *#12345#3001* iar pentru Android: *#*#4636#*#* sau *#*#197328640#*#*, scriu cei de la BrightSide.me.

CE AI DE FĂCUT:

Mergi la secţiunea UMTS Cell Environment, apoi UMTS RR info, şi scrie toate numerele de sub Cell ID. Acestea sunt numerele staţiilor de bază aflate în preajmă. Telefonul se va conecta în mod implicit la staţia care oferă cel mai bun semnal.

Revino la meniul principal şi dă clic pe MM info, apoi pe Serving PLMN. Notaţi numerele afişate sub Local Area Code (LAC).

Cu ajutorul acestor două numere şi a unui site obişnuit puteţi determina locaţia pe hartă a staţiei la care telefonul este conectat. Staţiile suspecte sunt în general cele mobile — acestea ar putea fi amplasate într-un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte şi/sau în locuri în care acoperirea la internet este slabă.

CUM TE POŢI PROTEJA:

Nu instală în telefon programe pe care nu le cunoşti şi fii atent la aplicaţiile pe care le-ai instalat înainte. Nu accesa pagini/linkuri nesigure şi nici nu te conecta hot-spoturi „gratuite”.

Instalează doar programe de protecţie cu licenţă, scrie a1.ro.

Exit mobile version