Daca tai un pepene in doua si vezi ca are o crapatura in miez, ca in poza, arunca-l imediat la gunoi! Uite ce inseamna acest lucru

Pepenii rosii au inceput deja sa fie omniprezenti pe tarabele din piete. Dar in momentul in care cumparam aceste fructe trebuie sa fim foarte atenti!

Este neplacut cand ajungem acasa, iar pepenele nu are deloc gustul la care ne asteptam. Pentru a alege un pepene potrivit, trebuie sa luam in calcul cateva lucruri, printre care se numara forma, aspectul sau chiar culoarea coditei.

Ridica pepenele. Fie ca este mic sau mare, un pepene trebuie sa fie greu pentru marimea lui. Asadar, daca vei avea de ales intre doi pepeni de aceeasi marime, opteaza pentru cel mai greu!

Cauta-i punctul galben. Punctul de coacere se afla in partea opusa cozii si trebuie sa fie neaparat galben. Daca este verde sau alb, inseamna ca pepenele nu este copt.

Bate cu degetul in pepene. Daca se aude un sunet gol in interiorul sau, pepenele este cu siguranta copt!

Uita-te la codita. Daca aceasta este uscata, inseamna ca pepenele a fost cules de multe zile. Asadar, opteaza pentru pepenii care au coada inca verde.

Observa-i forma. In general, un pepene bun are o forma simetrica, ovala sau rotunda. Pepenii deformati sau turtiti la un capat trebuie evitati!

Fii atent la coaja. Coaja unui pepene trebuie sa fie cat mai lucioasa. Acest lucru indica faptul ca pepenele a ajuns la maturitate.

Daca tai un pepene in doua si vezi ca are o crapatura in miez, ca in poza, arunca-l imediat la gunoi!

In ultimii ani, profitand de cererea mare, multi agricultori au ajuns sa foloseasca ingrasaminte chimice nocive pentru a le accelera cresterea si a-i face mai mari si mai aratosi.

Cum puteti deosebi astfel de exemplare de cele crescute natural? Daca taiati pepenele in jumatate, veti observa ca cei mariti artificial au o crapatura in miez.

Tineti minte acest lucru si faceti alegeri intelepte pe viitor!!!

Exit mobile version