Cu ce se ocupă părinții lui Rareș Prisacariu, copilul minune din Botoșani care a câștigat „Românii au talent”

La doar 7 ani, Rareș Prisacariu, un băiețel din Botoșani, a cucerit publicul și juriul de la „Românii au talent”. El a recitat, cu o expresivitate ieșită din comun, fragmente din texte literare cu un puternic mesaj patriotic și educativ. În finala din 12 mai, Rareș a primit cele mai multe voturi din partea românilor, devenind câștigătorul sezonului 13. 

După prestația lui din audiții, când a primit Golden Buzz de la Smiley și Pavel Bartoș, oamenii și-au dat cu părerea pe rețelele de socializare depre genialitatea copilului. Unii consideră că micuțul a fost forțat de părinți să învețe de la o vârstă fragedă. Într-un interviu pentru qmagazine.ro, mama băiatului a explicat că Rareș a manifestat un interes deosebit pentru cărți încă de la 3 ani, când a mers la grădiniță. A învățat să citească singur la 4 ani și a început să fie pasionat de istorie și Univers. La fel de mult îl fascinau și superereroii din desenele animate. 

„Despre Rareș se spun multe, că este genial, o minune de copil, dar, fiind copilul meu, nu am putut niciodată să îi atribui aceste calități deosebite. Sunt disciplinată cu el și mereu îi spun că trebuie să muncească pentru a se dezvolta. Este un copil modest, nu vorbește despre el la superlativ, dar este încântat să știe că lumea îl apreciază. Nu a fost niciodată forțat să învețe ceva, să participe undeva obligatoriu sau să fie obosit din cauza unui efort deosebit. Face totul din plăcere, cu o dragoste infinită pentru Eminescu și pentru locurile natale. Rareș a învățat o multitudine de poezii și texte în proză, propuse sau pe care și le alege singur. Amândoi îl susținem și îi oferim echilibrul de care are nevoie pentru a fi un copil fericit”, a spun Gina Prisăcariu

Mama, Gina Prisăcariu (41 ani), s-a născut la Botoșani, într-o familie de cadre didactice. Ea a urmat cariera părinților, iar acum este educatoare la o grădiniță din localitate. Este pasionată de lectură și pictură.  

Tatăl, Marius Prisăcariu (45 ani), a studiat Științe Economice. În prezent este funcționar public în cadrul Consiliului Județean Botoșani. Este pasionat de istorie și cinematografie.

Rareș este elev la Școala Gimnazială nr. 7, Botoșani, în clasa I. El mai merge și la cursuri de actorie, la Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani. Băiatul face parte din Trupa Mică de teatru. Aici a început cursurile cu profesoara Silvia Răileanu, actriță a Teatrului Mihai Eminescu Botoșani, cea care a remarcat potențialul lui.

Rareș adoră marea și excursiile, iar când are ocazia lansează lampioane. 

Exit mobile version