Cine este Şerban Ghenea, canadianul de origine română care a câștigat premiul Grammy în calitate de inginer de sunet al albumului „Midnights” al lui Taylor Swift

Șerban Ghenea a câștigat, duminică, 4 februarie 2024, premiul Grammy în calitate de inginer de sunet/mixaj la albumul „Midnights” al lui Taylor Swift. Este prima persoană care câștigă „Albumul anului” de cinci ori, potrivit Billboard.

​Șerban Ghenea este un inginer de sunet și mixer româno-canadian, născut în București în 1969. A emigrat cu familia sa în Montreal la vârsta de 7 ani. A studiat muzica la John Abbott College, Concordia University și Universitatea McGill din Montreal.Șerban Ghenea a câștigat 19 premii Grammy și 3 premii Latin Grammy
De-a lungul carierei sale, Șerban Ghenea a câștigat 19 premii Grammy și 3 premii Latin Grammy. A mixat muzică pentru artiști celebri, printre care Michael Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake, Usher, Taylor Swift, Bruno Mars, Kelly Clarkson, Katy Perry etc.

Acesta a mai fost premiat în calitate de inginer de sunet/mixaj pentru albumele „1989” şi „Folklore” ale lui Swift, „25” al lui Adele şi „24K Magic” al lui Bruno Mars.

Ghenea a câștigat premiul Grammy în calitate de inginer de sunet al albumului „Midnights” al lui Taylor Swift
Albumul „Midnights” a fost realizat de: Jack Antonoff & Taylor Swift, producători; Jack Antonoff, Bryce Bordone, Zem Audu, Serban Ghenea, David Hart, Mikey Freedom Hart, Sean Hutchinson, Ken Lewis, Michael Riddleberger, Laura Sisk & Evan Smith, ingineri de sunet/mixaj; Jack Antonoff & Taylor Swift, compozitori; Randy Merrill, inginer mastering.

La ediţia din acest an a premiilor Grammy, Taylor Swift a fost nominalizată la şase premii, inclusiv pentru „cel mai bun album vocal pop” pentru „Midnights”, „cea mai bună interpretare pop solo” pentru „Anti-Hero” şi „cea mai bună interpretare pop duo/grup” pentru „Karma” cu Ice Spice, care a primit o nominalizare pentru „revelaţia anului”.

Exit mobile version