„Am auzit trei tipete puternice! Apoi pe cineva strigand: femeia asta nu are…”! Sotul Teodorei este distrus! A povestit tot ce i s-a intamplat sotiei in sala de operatie! Cum este posibil asa ceva in 2018? Care a fost singura dorință a Teodorei inainte sa moara în condiții suspecte:

Si-a tinut copilul nou-nascut in brate doar pentru cateva secunde, l-a sarutat si apoi s-a stins. Asa a a murit o mama de 35 de ani din Slobozia, care a ales sa nasca la o clinica privata din Constanta. Femeia a suferit o hemoragie masiva si a fost transportata la Spitalul Judetean din oras, insa medicii de aici n-au mai putut-o salva.

– I-ati dat pupicul? Pupic la bebe….Iubirea mea!Sunt imagini impresionante filmate imediat dupa nastere. Teodora, tanara mama isi strange baietelul la piept dupa ce-l aduce pe lume. Pentru pruncul abia-nascut sunt singurele clipe pe care le va petrece vreodata cu mama lui. In noaptea de marti spre miercuri femeia avea sa treaca de la miracolul nasterii…la tragedia mortii.

Problemele Teodorei ar fi inceput imediat dupa ce l-a adus pe lume pe bebelus. Medicul a ramas cu mama in sala de nasteri, sa termine interventia.

Gheorghita Mocanu: A inceput sa o coasa timp de 20 de minute. La un moment da sotia a cerut o pauza pe motiv ca ar ustura-o ceva.

sursa: stirilekanald.ro

In timp ce durerile se instalau, gandurile mamei mergeau catre copil.

Gheorghita Mocanu: Sotia m-a rugat in acest moment sa ma duc sa mai vad odata nou-nascutul. Sa-i fac o poza sa-l mai vada o data. Dupa 2 , 3 minute am auzit 3 tipete ale ei, tipete foarte puternice. Cineva a strigat, femeia asta nu are tensiune si face stop cardiac.

Vazand ca starea femeii se agraveaza deodata, medicul de la spitalul privat a sunat la 112, pentru a-si transfera pacienta la spitalul judetean Constanta. Ambulanta a sosit tarziu, spune sotul Teodorei.

Gheorghita Mocanu: Pana a venit ambulanta m-am uitat la ceas… trecusera 20 de minute.

Cu fiecare minut de intarziere, viata Teodorei se scurgea.

–– Gheorghita Mocanu: 38.36 Medicii de pe Ambulanta nu stiau pe unde sa intre. 38.39 + 38.41 Nu i-a intamplinat nimeni? Au durat 5 minute pana au urcat. 38.48

Biata mama a suferit 4 stopuri cardio-respiratorii – unul in ambulanta, iar alte 3 la spitalul judetean. Medicii au bagat-o imediat in operatie.

Dr. Vlad Tica – sef sectie obsterica ginecologie SCJU Constanta: Pacienta a fost internata la 02.35, iar la 02.40 era in operatie. S-a facut o operatie complexa, cu o echipa complexa.

Specialistii n-au putut-o salva de la moarte pe biata femeie, in ciuda tuturor eforturilor.

Dr. Vlad Tica – sef sectie obsterica ginecologie SCJU Constanta: Este vorba despre o situatie foarte grava care poate interveni in cazul unui uter cicatricial. La noi pot sa va spun ca a facut de 3 ori stop cardiac pe masa.

Teodora Mocanu a ales sa nasca natural la un spital privat din Constanta, la un medic ginecolog in care avea incredere. Cu cateva ore inainte de nastere s-a filmat zambind. Abia astepta sa-si cunoasca cel de-al doilea prunc. Mai avea un baietel de 4 ani, pe care il nascuse prin cezariana, tot la acelasi spital. Se pare ca cicatricea ramasa de la prima operatie a prins, cumva, placenta in timpul celei de-a doua sarcini. Reprezentii clinicii private au explicat situatia, intr-un comunicat de presa.

„În situatia data, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentara rara, complicatie ce nu poate fi decelabila antepartum, cu prognostic foarte grav. (…) Mentionam ca, din punct de vedere medical, pacienta a îndeplinit conditiile pentru travaliul de nastere post-cezariana, asa cum sunt enuntate în literatura de specialitate.” sursa: DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE AL SPITALULUI PRIVAT

Dr. Vlad Tica: In zona aceea orice mica decolara provoaca o sangerare foarte mare.

Dupa moartea fulgeratoare a Teodorei, sotul ei este hotarat sa depuna o plangere la Colegiul Medicilor. Asta dupa ce trupul femeii va fi supus unei necropsii. Indiferent daca a fost o greseala medicala sau nu, trist este ca nou-nascutul, care se va numi Victor Ioan, nu-si va cunoaste niciodata mama.

Exit mobile version