Adevărul ascuns despre pâinea feliată din magazine

Adevărul ascuns despre pâinea feliată din magazine! Nimeni nu ți-a zis asta până acum! Ce se întâmplă în corpul tău după ce o consumi:

Am ajuns sa nu mai avem incredere in niciun produs pe care il cumparam. Acum, si painea a intrat in vizorul specialistilor dupa ce s-a descoperit ca aceasta contine substante cancerigene.



Este vorba de un aditiv alimentar care se foloseste la fabricarea painii, bromatul de potasiu. Acest compus a creat subiectul mai multor dispute in intreaga lume si, desi multi stiu ca nu este sanatos, nu il interzic.

Primii care au luat atitudine impotriva bromatului de potasiu au fost indienii. Reprezentantii guvernului de aici au cerut interzicerea lui dupa ce au demonstrat ca el determina aparitia cancerului la animale.

Produsele testate in India au arata ca acest bromat de potasiu exista in 85% dintre produsele celor mai populare 38 de firme din tara, firme ce produs paine, prajituri ambalate, blat de pizza si produse de patiserie.

Aceasta substanta a fost deja interzisa in tari precum Marea Britanie, Canda, China, Brazilia si chiar Uniunea Europeana. SUA este o tara in care acest bromat de potasiu nu a fost interzis, dar statul i-a obligat pe producatori sa prezinte lista cu ingrediente a fiecarui produs.

In anumite studii, bromatul de potasiu a demonstrat ca are un efect genotoxic sau, altfel spus, afecteaza ADN-ul celular. Desi unele studii arata ca bormatul de potasiu nu produce cancerul, rezultatele indica faptul ca aceasta substanta este extrem de periculoasa.

Pe langa acest bromat de potasiu, specialistii spun sa fim atenti si la alti aditivi continuti de produsele de panificatie. „Sunt necesare doar patru ingrediente pentru a face paine: faina, maia, apa si sare, si chiar nu este deloc nevoie de toate celelalte substante. Produsele disponibile in comert, pe baza de cereale, care umplu rafturile cu produse de panificatie si patiserie sau sunt servite la restaurant sunt nesanatoase. Sunt pline de ingrediente care nu sunt alimente sau alimentare, cum ar fi azodicarbonamida (aceeasi substanta ca in talpa de cauciuc a pantofilor), alte substante chimice conservante, indulcitori, arome artificiale sau coloranti si organisme modificate genetic. Faina poate fi tratata cu oricare dintre cele 60 de substante chimice aprobate de FDA inainte ca sa ajunga in rafturile magazinelor – incluzand albirea chimica! De asemenea, procesarea industriala distruge nutrientii, cum ar fi vitamina E si fibrele.”, spun specialistii.

CITESTE SI: Trebuie să citească asta toți românii! Adevărul ținut ascuns până acum despre carnea de porc și consumul ei

Carnea de porc, promovată intens în ultimii ani ca fiind nesănătoasă și considerată a sta la baza mai multor probleme de sănătate, ar fi, se pare, chiar mai sănătoasă decât alternativa recomandată până acum de nutriționiști: carnea de vită sau de pasăre.

Carnea de porc este preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte mici. Grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.

”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, spune ea. ”Testul” slăninuței Că acest tip de carne este potrivit consumului uman este demonstrat, potrivit nutriționistului, și de ”testul” slăninuței.

”Se poate vedea cu ochiul liber că grăsimea de porc este bogată în acizi graşi mononesaturaţi similari cu uleiul de măsline. Gândiţi-vă cum arată slăninuţa, în ce fel este de fragedă. În momentul în care o laşi la temperatura ambiantă devine moale, exact ca uleiul de măsline, când stă pe masă e lichid, când îl pui la frigider precipită.

Ca şi gust, slăninuţa este plăcută, poate fi mâncată, pe când seul de oaie, de exemplu, ori grăsimea de vită este atât de greţoasă şi de tare încât arată clar cât este de saturată. Nimeni nu poate mânca o bucată de grăsime de vită aşa cum mâncăm o fâşie de slăninuţă”, a tinut sa mai adauge nutritionistul, potrivit adevarul.ro.

Exit mobile version