Simona Gherghe, replică dură după ce Gabriela Firea a decis să închidă şcolile din Bucureşti: „Vă vine să credeţi sau nu…”

La scurt timp după ce Gabriela Firea a decis să închidă şcolile din Bucureşti în zilele de luni şi marţi, Simona Gherghe a reacţionat dur pe contul personal de socializare, unde le-a răspuns celor care au criticat-o pe aceasta pentru hotărârea luată.

Decizia Gabrielei Firea de a închide şcolile luni şi marţi a stârnit un val de reacţii în mediul virtual, iar Simona Gherghe i-a sărit în apărare.

„Va vine să credeţi sau nu, mai sunt şi copii care merg la şcoală sau la grădiniţă cu autobuzul/microbuzul sau troleibuzul. De ce să nu-i chinuim un pic, doar aşa că nu ne convine nouă decizia asta cu inchisul şcolilor? Păi gândiţi-vă, oraşul se blochează dacă plouă oleacă, darămite dacă-i dă cu zăpadă şi viscol…

Trafic blocat, asta înseamnă că aştepţi cu orele în staţiile de autobuz, la -10 grade. Şi nu, n-are legătură cu ce-am trăit noi acu’ treizeci de ani. Nu era nici aglomeraţia asta, şi nici nu mergeau copiii la şcoli departe de casă. Aşa că hai să ne gândim şi la ăştia mici, înainte să înjurăm pe facebook.

Şi încă ceva. Citesc argumentul că “n-avem cu cine lasă copilul acasă”. Dar dacă asta mic se îmbolnăveşte (de obicei peste noapte), cu cine îl lăsăm? Îl trimitem bolnav la şcoală/grădiniţă? Sau boala vine cu preaviz?”, a scris Simona Gherghe, pe pagina sa de socializare.