Marius le-a spus medicilor ca se simte rau si ca este racit. Apoi, baiatul de 15 ani si-a dat ultima suflare. Este revoltator ce i-au facut medicii din Neamt:

Un baiat de 15 ani din Neamt a incetat din viata la un spital din Iasi unde a ajuns cu ambulanta in stare foarte grava.

Marius Gheorghiu, elev la Seminarul Teologic Liceal Ortodox Veniamin Costachi, de la Manastirea Neamt a murit marti dimineata la Spitalul Sfanta Maria din Iasi unde fusese transferat de la Spitalul Judetean Neamt.

Parintii elevului sunt plecati la munca in Spania, iar el ramasese in grija bunicii din comuna Farcasa. Baiatul, care prezenta de cateva zile simptomele unei raceli puternice, nu s-a simtit bine in timpul orelor de luni, 19 februarie, prezentand febra si frisoane

Preotul Ioan Mihoc, directorul seminarului: „Suntem tulburati. Nici nu am cuvinte. Era un elev cuminte si nu a creat niciodata probleme. La invatatura, era pe undeva pe la mijloc. Chiar nu inteleg cum s-a putut intampla asa ceva. Din fisa lui medicala nu reiese ca suferea de ceva”.

Dirigintele lui Marius, la randul sau a emis o declaratie care vine sa intregeasca filmul tragediei: „Marius era elev la Sectia de Pictura. Era elevul meu. Cumine, respectuos si talentat. Luni dimineata, am mers in clasa, iar colegii lui mi-au zis ca se simte rau. Era si palid la fata. Era ora 8.30 cand am ajuns in clasa si l-am vazut pe Marius lipit de calorifer. L-am intrebat daca vrea sa chem Salvarea. A refuzat. A zis ca e racit si ca o sa-i treaca. intre timp, au venit niste rude de-ale lui de la Farcasa si l-au dus acasa.

Din ce stiu, rudele sale l-au dus la medicul de familie din comuna si probabil acest medic l-a trimis la spital la Bicaz. Parintii lui lucreaza in Spania. El statea cu bunica lui. Mai are o sora care e studenta la Iasi. A terminat si ea seminarul de fete.

l-a transportat pe copil la Spitalul Orasenesc Bicaz, unde i s-au facut analize in Centrul de Primiri Urgente, apoi a fost transferat la Spitalul Judetean din Piatra Neamt, unde a ajuns la ora 17.40. ” Dupa 10 minute i-au fost recoltate analizele care au iesit cu valori foarte mici la parametrii hematologici (un numar scazut de trombocite, leucocite, fara polimorfonucleare, tuse, febra).

Starea lui s-a agravat, analizele au fost repetate dar s-au mentinut la fel, motiv pentru care cei de la UPU au luat legatura cu specialistii de la Spitalul Sfanta Maria din Iasi si au facut aprobarea de transfer. in jurul orei 22.00, a fost transferat la Iasi. Copilul a decedat, in cursul noptii, la spitalul din Iasi”, a declarat purtatorul de cuvant al DSP Neamt.

sursa: mesagerulneamt.ro