El este medicul care în loc să-l opereze pe Florin Busuioc și-a închis telefonul și a stat acasă:

Din declaraţia de avere a lui Octavian Istrătoaie reiese că medicul care trebuia să-l opereze pe Florin Busuioc are venituri substantiale.

Documentele arată că medicul care trebuia să-l opereze pe Florin Busuioc are venituri substantiale. Octavian Istrătoaie, şeful secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Craiova, a apărut în prim-plan după ce presa a relatat că avea telefonul închis în momentul în care Florin Busuioc a ajuns la unitatea clinică după un infarct.

Busuioc a fost operat de alţi doi medici, dintre care unul rezident, chemat de urgenţă de acasă. Ulterior, Busuioc a fost transportat cu elicopterul la Bucureşti.

Ce avere are medicul care trebuia să-l opereze pe Florin Busuioc? „Lumea şi-a făcut treaba! Dacă dormeam care e problema?”

„Am văzut apelurile. Când am sunat, erau deja cu pacientul în sală. Aveau o cheie, au aprobare, eu încurajez tot timpul pe cei tineri să lucreze să facă astfel de intervenţii, mă zbat să luăm bani să facem rost de stenturi, să punem stenturi, să salvăm vieţi. M-a sunat secretarul de stat Arafat, m-a sunat şefa de la SMURD şi medicul de gardă, Roxana Mustafa. Nimeni altcineva nu m-a mai sunat. Cu domnul Arafat am vorbit mai târziu, am vorbit şi azi de două ori cu dumnealui. Întâmplător nu dormeam, dar până la urmă, era 11 seara. Dacă dormeam care e problema? Lumea şi-a făcut treaba, lucrurile au mers de la sine, nu e nimeni indispensabil”, a spus Istrătoaie.

Actele demonstrează că Medicul care trebuia să-l opereze pe Florin Busuioc are venituri impresionante. Din ultima declaraţie de avere a lui Istrătoaie reiese că acesta deţine un teren, două case, două apartamente, o maşină, iar în 2016 a obţinut 39.000 de euro din vânzarea unui apartament. El are şapte conturi, în lei, euro şi dolari, suma fiind de aproximativ 150.000 de euro. Veniturile anuale au fost următoarele: 34.833 de lei (medic Spitalul Judeţean Craiova), 29.619 lei (şef lucrări UMF), 241.220 de lei (prestări servicii), 99.208 lei (dividende). În total, medicul a încasat 404.880 de lei, adică 33.740 de lei (7.300 de euro) pe lună!