Cine este, de fapt, avocata criminalei de la metrou și cum a ajuns s-o apere! Detalii șocante au ieșit la iveală!

Crima de la metrou de pe 12 decembrie, care a îngrozit o întreagă țară, ține în continuare atenția presei, chiar dacă a trecut deja mai bine de o săptămână de la tragicul eveniment.

În ciuda oprobiului public revărsat asupra făptașei, Magdalena Șerban, aceasta beneficiază prin lege de un avocat care să o reprezinte și să o apere în fața legii.

Acest lucru i-a revenit Marinelei Rus Grigorie, avocat cu peste 18 ani de experiență. În ciuda faptului că nu și-a dorit acest caz, aceasta a fost obligată de lege să o reprezinte pe criminală.

„Nu sunt avocat ales, ci dat din oficiu. În seara crimei am fost anunțată că trebuie să mă prezint la Arestul Central. Dacă nu o făceam primeam amendă”, a afirmat avocata.

Ca să devii avocat din oficiu trebuie să te înscrii la Barou și primești astfel de dosare. Onorariile lor sunt de 460 de lei pentru fiecare inculpat asistat în cursul urmăririi penale și alți 460 de lei în cursul judecății, pe fiecare fază procesuală.

Sursa: b1.ro

 

CITEȘTE ȘI:  Drama prin care a trecut avocatul lui Cristian Pomohaci! Daniel Ionascu a povestit cu lacrimi in ochi “Mi-a spus ca…”

Avocatul Daniel Ionascu, omul care apare de ani buni la tv, in special pentru a lua partea oamenilor nevoiasi, este in ultima perioada in centrul atentiei, pentru ca el este cel care il apara pe Cristian Pomohaci.

Avocatul, care a fost discipolul regretatei Paula Iacob, este si teolog, acesta probabil fiind si motivul pentru care l-a ales Pomohaci ca sa il reprezinte in fata justitiei, dar si a presei.

Daniel Ionascu are o poveste de viata impresionanta. Avocatul nu este casatorit si nici nu are copii, asa ca este extrem de apropiat de mama sa, lucru pe care din cand in cand il marturiseste si in diverse emisiuni unde este invitat. Putini sunt cei care stiu insa ca, Daniel Ionascu a trait o drama in urma cu 10 ani. Mama sa a avut cancer mamar, insa prin rugaciuni si tratamente, femeia a reusit sa se vindece.

“In 2007, la punctie i-a iesit tumoare. Mi-au dat lacrimile si am simtit ca mi se taie picioarele. Am spus ca nu se poate. E mama, ea nu poate pati asa ceva. Am sunat pe toata lumea. In clipa aceea m-a vazut mama si mi-a spus: “Am cancer, nu-i asa?”. I-am raspuns ca da si ea mi-a spus “Tocmai tu, teologul? Daca Dumnezeu va vrea sa traiesc, voi trai”, a povestit la un moment dat Daniel Ionascu.

In acel an, avocatul a ajuns la Ierusalim, pe drumul Magilor, s-a rugat mult. ”Mama mi-a spus ca eu nu cred in Dumnezeu daca stau sa plang si cred ca ea o sa moara. Mi-a spus ca ea nu o sa moara pentru ca Dumnezeu vrea ca ea sa traiasca. Dupa un an, a facut un tomograf si, in urma unui tratament, tumora disparuse in totalitate”, a mai povestit Ionascu.
Sursa: cultural.bzi.ro