Ce au făcut timp de o oră

O tânără a fost agresată în fața hotelului Intercontinental din București. Momentul a fost surprins de o femeie pe nume Roxana, care a postat pe Facebook întreaga poveste, scoate la iveală încă o dată pasivitatea de care dau dovadă polițiștii. Aceasta sunase la 112, iar echipajul de poliție a venit după o oră la locul faptei, deși zona este intens patrulată de echipajele poliției Capitalei, căci e vorba chiar de buricul Bucureștiului.

Incidentul a avut loc pe strada Batiștei, lângă Inter. O tânără a fost trasă de păr și băgată cu forța în mașină de către un individ care avea o mașină înmatriculată cu numere de Ilfov. O martoră a fotografiat mașina și a sunat apoi la 112 să dea toate detaliile pe care le-a obținut. Culmea, cu tot cu mașina identificată și cu adresa exactă, Poliția a ajuns la fața locului după o oră.

Roxana Grosu este cea care a văzut întreaga scenă și a denunțat pe pagina ei de Facebook modul dezastruos în care polițiștii au acționat aseară. Totul s-a întâmplat în jurul orei 22:00, conform istorisirii femeii. Roxana mai scrie pe rețeaua de socializare că nimeni nu a intervenit pentru fata care nu voia să urce în mașină și striga ca din gură de șarpe să fie lăsată în pace.

„Inainte cu 3-4 secunde de poza asta, individul care urca in masina tragea o fata de par si o impingea in masina, fara voia ei, in spate la Intercontinental. Lume pe strada, nimeni nici macar nu a strigat la el sa o lase, daramite sa intervina. Am reusit sa fac poza asta.

M-a injurat, a incercat sa vina dupa mine, dar a renuntat. Am sunat imediat la 112. Am povestit intamplarea operatoarei. Apoi politistului. Le-am zis ca am si poza. La un sfert de ora, cand mergeam spre casa, m-au sunat sa revin la „locul faptei”. Era deja 10.20 seara. Ma intorc. Astept 20 de minute.
Politistul din centrala daduse numarul meu gresit, iar echipele de pe teren treceau pe langa mine, dar nu opreau, desi eram pozitionata fix unde stabilisem cu ei. Intr-un final, ajung 3-4 jandarmi si vreo 4 politisti. Reiau povestea. Imi iau datele de pe buletin. Incep sa discute prin statie de ce sectie tine zona respectiva. Imi zic sa astept alt coleg. Vine. Ii povestesc si lui.

Se uita nedumeriti la ce camera putea prinde scena – in centrul Bucurestiului, la Universitate!!! Imi zic sa astept sa vina si „grupul operativ”. Vine un pustan de maximum 23 de ani. Ii povestesc si lui. Imi spune sa tin telefonul aproape ca maine s-ar putea sa ma sune sa vin sa dau o declaratie. La sectia 1. Sau la 6. Nu se stie inca sigur.

Intre timp s-a facut ora 23.20. Chem pe cineva sa ma duca acasa cu masina pentru ca era foarte putin probabil sa mai prind transportul public. O ora si 20 de minute. In Bucuresti, capitala Romaniei.”