Capcană în portbagaj! Acesta este detaliul pe care îl ignori zilnic şi te costă o amendă de 300 de lei

Poliţia rutieră face la o anumită perioadă acţiuni de control de rutină. Pe lângă verificarea legalităţii actelor, ele pot să însemne şi verificarea accesoriilor pe care nu vrem să le folosim vreodată.

Trusa medicală, extinctorul sau triunghiurile reflectorizante pot să vă aducă amenzi ori dacă nu le aveţi pe toate, ori dacă nu sunt conforme legii. Mai există însă un caz în care puteţi să luaţi amendă. Iar la acest detaliu nu se gândeşte probabil nimeni. La fel cum nu s-a gândit un şofer din Arad, oprit pentru un control de rutină, potrivit bussinesmagazin.ro.

Majoritatea şoferilor îşi cumpăra trusă, o pun în portbagaj şi speră să nu ajungă să o folosească niciodată.

„Şi eu am fost oprit de Poliţie şi mi s-au cerut, pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, a declarat un şofer amator de 54 de ani din Arad.

Sursa: cancan.ro 

 

CITEȘTE ȘI: Un vecin a observat la copil o stare ciudată, a chemat ambulanța imediat și a fost dus la spital. După mai multe investigații, medicii s-au îngrozit de ceea ce au descoperit. Mărioara, mama băiatul de 6 ani, are o explicație halucinantă pentru cele întâmplate

Caz tulburător într-o comună din județul Botoșani. Un copil în vârstă de şase ani a ajuns, în comă alcoolică, la spital, după ce a băut vin.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au deschis o anchetă, iar poliţiştii i-au amendat pe părinţi pentru nesupravegherea minorului.

Copilul familiei Iliescu din localitatea Nichiteni, comuna Coţuşca, a găsit, duminică, o sticlă de vin şi a băut din ea. Nu părinţii au fost însă cei care au observat că minorul acuza o stare de somnolenţă ciudată, ci un vecin care a fost și cel ce a chemat ambulanţa.

Copilul a fost transportat la spital, aproape de comă alcoolică, probele prelevate de cadrele medicale arătând că minorul a avut o alcoolemie de 1,15 g/l alcool pur în sânge. A primit tratament de specialitate, iar marţi a fost externat.

„În cursul zilei de duminică s-a prezentat în Serviciu Urgenţe un copil de şase ani cu intoxicaţie acută de alcool. S.au prelevat probe biologice şi a reeşit o alcoolemie de 1,15 g/l. Din discuţia medicilor cu părinţii, aceştia au spus că minorul a consumat aproximativ 200 de ml de vin. În acest moment starea copilului este bună urmând a fi externat”, a declarat Ştefan Bercea, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Mavromati.

În paralel, reprezentanţii DGASPC au declanşat o anchetă şi s-a constatat că a fost un accident casnic, copilul fiind încredinţat în continuare familiei, însă cu supravegherea specialiştilor.

„Cazul a fost evaluat în regim de urgenţă de către asistentul social din cadrul Serviciului Comunitar Specializat şi urmare a evaluării iniţiale realizate în colaborare cu referentul social, asistentul medical comunitar de la nivelul Primăriei, s-a constatat că a fost un accident casinic.

Ei propun preluarea copilului în mediul familial şi monitorizarea cazului de către autorităţile locale. De asemenea vom monitoriza şi noi acest caz, asistentul social se va deplasa la domiciul părinţilor şi va avelua consecinţele. În prezent copilul va fi preluat de la spital de către părinţi. Este primul incident sesizat de autorităţile locale în această familie. Autorităţile locale caracterizează familia ca fiind de bună credinţă, apreciată în comunitate”, a declarat Felicia Mihai, şef Serviciu Comunitar în cadrul DGASPC.

Părinţii spun că băiatul este al patrulea copil al lor, însă nu a mai avut asemenea probleme. Mama băiatului, Mărioara, a povestit că fiul ei a găsit sticla de vin pe stradă şi a băut din ea.

„Soţul era plecat după pâine în sat şi când s-a întors el deja băuse, dar noi nu ştiam. Nu ni s-a mai întâmplat aşa ceva. Am fost puşi de cei de la DGASPC să semnăm o declaraţie că îl vom supraveghea mai bine”, a spus mama minorului.