Adela Popescu, naștere cu probleme:”Cât va dura travaliul”:

Adela Popescu mai are foarte puțin până va aduce pe lume cel de-al doilea bebeluș și este tare emoționată, deși a mai trecut o dată prin aceeași situație. Este pregătită atât fizic, a spălat hainule, a aranjat pătuțul și a făcut bagajele, cât și psihic, după nopțile în care anumite gânduri au măcinat-o.

Insomniile au avut un rol pozitiv în această situație, după cum spune chiar Adela într-un articol scris pe blogul ei. „Mă simt bine. Am terminat curățenia, am spălat hăinuțele mici cât două palme, am rezolvat cu pătuțul, am eliberat rafturile, am făcut bagajul și gata, acum chiar mă pot relaxa. Am avut timp de introspecții în care mi-am dat niște răspunsuri importante legate de incontestabilă dinamică a relațiilor interunane-un excelent motiv de insomnii în care am încercat să vizualizez cum va fi de data asta.

Cum va fi de data asta? Când vor începe contracțiile? Se va întâmplă ziua, noaptea? Cât va dură travaliul? Oare debutul alăptării va fi la fel de dureros că prima oară? Noroc că am alături un ciuf mic și blond în care îmi bag nasul de fiecare data și îmi amintesc ce norocoase sunt cele ce au motive de insomnii, așa ca mine”, a scris Adela Popescu.

„Totul bine, „flatiolul” este în grafic, adică puțin peste. Mai exact, este puțin mai măricel pentru săptămânile în care se găsește. (…) de data asta doresc să nasc natural. Sper totuși că „flațiolul” să fie rezonabil și “echilibrat”. De o săptămâna mă simt “grea”, așa cum nu m-am simțit la prima sarcina. “Micuțul grăsuț” s-a poziționat cu capul pe vezica lu’ mami…așa că imaginați-vă ce senzații mă încearcă. . (…) Ne tot gândim să înceapă Radu să îl adoarmă, să asocieze somnul cu vocea lui tati, nu cu a lui mami, așa cum se întâmplă acum. Cred că, altfel, va fi tare complicat să citesc povești și să și alaptez în același timp”, a scris Adela Popescu, pe blogul personal.